Advert
Advert
Advert

Kürtaj Nedir?

Kürtaj Nedir?

Kürtaj Nedir?
Kürtaj Nedir? admin

Rahim içerisinde bulunan ceninin, operasyon sonucu alınması işlemine kürtaj denir. İstenmeyen gebeliğe veya sorunlu bir gebeliğe sahip olan kadınların, gebeliği sonlandırmak için yaptırdığı tıbbi bir işlemdir. Evli ve 18 yaş üstü olan kadınların, bu işlemi yaptırması için eş onayı gerekir. Bekar olan kadınların ise, bu işlemi yaptırmaları için kendi onayları yeterlidir. Bu işlem gizli kalmakla beraber, başka bir doktorun kürtaj olunup olunmadığını anlaması veya herhangi bir test sonucu bu işlemin gerçekleşmiş olduğunun tespitini yapmak mümkün değildir.

Kürtajın Riskleri Nelerdir?

Cerrahi bir operasyon olan kürtaj, her cerrahi operasyon gibi bir risk taşımaktadır. Kanama, enfeksiyon, rahim delinmesi veya rahim içerisinde parça kalması bu risk örneklerinden birkaçıdır. Bu risk faktörlerinin görülme sıklığını; yapılan merkezin kalitesi, operasyonu yapan hekimin el beceresi ve operasyon yapılan kliniğin hijyen koşulları etkiler. İzmir kürtaj merkezi, profesyonel hekimleri ve uygun steril koşulları ile hizmet vermektedir. Bu işlemi yaptırmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bu merkez, güvenilir yapıda ve 7/24 hizmet alınabilme özelliğindedir.

Kürtaj İşlemi

Kürtaj işlemini gerçekleştirecek olan kadın, jinekoloji masasına yatırılır. Vajina içerisine, muayene aleti olan spekulum yerleştirilir. Vajina içerisi antiseptik solüsyon ile temizlendikten sonra, hasta isteğine göre genel yada lokal anestezi işlemi uygulanır. Fazla vakit almayan bu işlem sonrası; lokal anesteziyi tercih eden kadınların 15 dakika, genel anesteziyi tercih eden kadınların ise 1 saat sonra gündelik yaşamına dönmesi beklenir. Bu işlemden sonra 20 gün, cinsel ilişkide bulunulmaması önerilir. Pamuklu iç çamaşırı kullanımına özen gösterilmeli ve kanama durumuna göre 2 saatte bir ped değiştirilmelidir. Merkezden merkeze farklılık gösteren kürtaj fiyatları ise, 700 lira ile 3000 lira arasında değişiklik gösterir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!