Advert
Advert
Advert

Rize’de Kanser Tarama Etkinlikleri Düzenlendi

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce Salarha Beldesi 8 No’lu Aile Sağlığı Merkezi ve Derepazarı Toplum Sağlığı Merkezinde halka yönelik kanser tarama, farkındalık ve bilgilendirme çalışması ile Ketem Gezici Mamografi Aracı eşliğinde kanser taramaları yapıldı.

Rize’de Kanser Tarama Etkinlikleri Düzenlendi
Rize’de Kanser Tarama Etkinlikleri Düzenlendi admin

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kanser, dünyada ve ülkemizde ölüm sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı problemidir. Dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olan kanser, toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Bunun yanı sıra kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemin de giderek artmasına yol açmıştır.” diye konuştu.

Tepe, ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından Dünya Sağlık Örgütü’nün de taranmasını tavsiye ettiği üç kanser türüne yönelik tarama programları yürütülmekte olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bunlar rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve bağırsak kanseridir. Kanser tarama programları kadınlarda 30 erkeklerde 50 yaşında başlamaktadır. 30-65 yaş arası her kadın 5 yılda bir rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş arası her kadın 2 yılda bir meme kanseri, 50-70 arası her kadın ve erkek 2 yılda bir bağırsak kanseri taramalarını yaptırmalıdır.”


Tepe, vatandaşların rahim ağzı kanseri , meme kanseri ve bağırsak kanseri taramalarınızı Aile Sağlığı Merkezinize ve KETEM Merkezimize başvurarak ücretsiz yaptırabileceklerini hatırlatarak, gezici KETEM ekibi tüm ilçe ve beldelerde taramalara devam edeceğini ifade etti.

Halk Sağlığı Başkanı Op. Dr. Seçkin Karaoğlu ve Kanser Birimi ve KETEM ekibi Sorumlu Uzmanı Naciye Hatinoğlu nezaretinde afiş ve broşürler kullanılarak halkın soruları yanıtlandı. 

Yapılan etkinliklere desteklerinden dolayı Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara, Dr. Gülbettin Işık, Dr. Betül Ayça Yamak, Derepazarı Belediyesi ile KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Ayşe Topak ve sağlık çalışanlarına teşekkür edildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!