Advert
Advert
Advert

Avrupa'nın kart rekortmeni Türkiye

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre Türkiye, ocak sonu itibarıyla 62.7 milyonu kredi kartı ve 133.3 milyonu banka kartı olmak üzere sahip olduğu 196 milyonluk kartla Avrupa’da en fazla karta sahip ülke konumunu sürdürüyor.

Avrupa'nın kart rekortmeni Türkiye
Avrupa'nın kart rekortmeni Türkiye admin

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) açıkladığı verilere göre, ocak ayı sonunda Türkiye’de 62,7 milyon kredi kartı, 133,3 milyon adet banka kartı kullanılıyor. Kredi kartı adedinde Avrupa’da en fazla karta sahip İngiltere, banka kartı adedinde ise Almanya’nın önünde yer alarak Avrupa’da en fazla karta sahip ülke konumunu bu yıl da koruyan Türkiye, kart kabul noktasında ise yaklaşık 2,4 milyon adet kabul noktası ile Avrupa’da en fazla terminale sahip İtalya’nın önünde yer alıyor.

ÖDEMELER OCAK AYINDA YÜZDE 22 ARTTI

BKM’nin verilerine göre, 2017 yılında yüzde 15 büyüyen kartlı ödemeler bu yıl da büyümesine devam ediyor. 2017 yılı ocak ayında 49,9 milyar TL olan kartlı ödeme tutarının 2018 Ocak tarihi itibarıyla yüzde 22 artışla 60,7 milyar TL’ye çıktığı görülüyor.

Genç nüfusun artışı ve dijital dönüşümün etkisiyle son 5 yılın en yüksek büyümesini gösteren internetten yapılan kartlı ödemeler ise ocak ayında MTV ödemelerinin de desteğiyle 10 milyar TL’yi aştı. BKM’nin verilerine göre, 2017 yılında yüzde 14,5 olan internetten ödemelerin toplam kartlı ödemeler içindeki payı ocak ayı içinde yapılan ödemelerde rekor bir paya yani yüzde 16,4’e ulaşmış durumda.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!