Advert
Advert
Advert

Kodlarize Projesi Devam Ediyor

Rize Valiliği himayesinde Rize Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017 yılında başlatılan KodlaRize Projesi ile ortaokul 5. ve 6. sınıflardaki öğrenciler Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde kodlama eğitimi almaya devam ediyor.

Kodlarize Projesi Devam Ediyor
Kodlarize Projesi Devam Ediyor admin


KodlaRize Projesi Türkiye genelinde kodlama eğitimlerin en yoğun yapıldığı 3 ilden biri olan Rize'de, il genelinde 97 ortaokulda uygulanıyor ve bin 140 öğrenciye kodlama eğitimi veriliyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılında başlatılan projede tüm okullardaki bilgisayar altyapısı yenilenerek toplam 15 bin 200 öğrenciye kodlama eğitimi verildi. Yapılan çalışmalar neticesinde 30'dan fazla il ve ilçede benzer çalışmalar yürütüldüğü proje ekibi tarafından belirtildi.

Proje kapsamında Rize'nin her ilçesinde hayırseverlerin de desteğiyle kodlama atölyesi kuruldu. Kodlama atölyelerine bilgisayar, robot setleri ve 3 boyutlu yazıcı temin edilerek ortalama 60 bin TL harcama yapıldı. Okullarda yapılan kodlama çalışmalarında öne çıkan ve kodlamaya ilgisi olan öğrenciler kodlama atölyelerine yönlendirildi. Atölyelerde ve okullarda görev yapan bilişim dersi öğretmenlerine yönelik aktif öğrenme eğitimleri verilirken, bugüne kadar bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersine giren tüm öğretmenlere algoritma, blok tabanlı kodlama, üç boyutlu blok tabanlı kodlama, üç boyutlu tasarım ve robotik kodlama eğitimleri verildiği bildirildi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!