Advert
Advert
Advert

İYİ Parti Rize İl Başkanı Karaca: İl Kongremizi 4 Mart'ta Yapacağız

İYİ Parti Rize Kurucu İl Başkanı Nusret Karaca, İl Kongresinin 4 Mart’ta yapılacağını açıkladı.

İYİ Parti Rize İl Başkanı Karaca: İl Kongremizi 4 Mart'ta Yapacağız
İYİ Parti Rize İl Başkanı Karaca: İl Kongremizi 4 Mart'ta Yapacağız admin

İYİ Parti Rize Kurucu İl Başkanı Nusret Karaca, beraberindeki Başkan Yardımcılarıyla birlikte kentte bir restorantta basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 4 Mart’ta bir genel başkan yardımcısının katılımıyla il kongresini gerçekleştireceklerini belirten Başkan Karaca, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Bakan ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısına sahip olan bir Rize'nin iktidardan hizmet almayı başaramadığına vurgu yaparak “Türkiye’yi yatırıp kaldırabilecek bir lider var ama Rize’de bu yatırımlar normal değil” dedi.

Karaca, İl Kongresini 4 Mart Pazar günü Kültür Park Taç Salonda yapacaklarını kaydederek, Genel Başkan Meral Akşener’in yoğun programı dolayısıyla kongreye katılamayacağını,kongreye Genel Başkan Yardımcısı nezdinde katılım olacağını, Genel Başkan Akşener’in tarihi daha sonra belirlenecek İl Parti Binasının açılışına katılmak üzere Rize’ye geleceğini belirterek, “Ülkemizin dört bir tarafında oluşan İYİ Parti’nin Rize İl Teşkilatı olarak bizde teşkilatlarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Teşkilatlarımızın kuruluşundan hemen ardı sıra kongrelerimiz yapılmıştır. Bunların peş peşe ard arda olmalarının nedeni bizlerin İYİ Parti olarak biraz engellenmek gibi bazı şeylerle karşılaştık. Ama buna rağmen yine de görevli yetkililere teşekkür ederiz. İşlerimizi hallettik. Rize’de teşkilatımızı kurmuş bulunuyoruz. Mart’ın 4’ünde Pazar günü dolgu sahasında Taç Salonda İl Kongremiz olacaktır. Tüm Rizeli hemşehrilerimi kongremize davet ediyorum. “ diye konuştu.

Siyasi parti olarak ülkemizde bir şeyin meydana gelmesinin arz ve talep meselesi olduğunu kaydeden İl Başkanı Karaca, “İYİ Parti iyi bir zamanda doğmuş. Ama ülkenin durumlarını sizler bizlerden iyi biliyorsunuz. Bu şartlarda bu görevi başta Genel başkanımız olmak üzere tüm arkadaşlar teşkilat olarak üstlenmiş bulunuyoruz. Yolumuz ve işimizin zor olduğunun bilincinde olarak bizler ülke meselesi bilinciyle bu yola girdik. Cenabı Allah’tan işimizin kolay olmasını ve ülkemize bir zeval gelmemesini temenni ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi. Karaca, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Başkan Karaca, “Rize siyasetinin duayen isimleri arasında biri olarak şu andaki siyasi konjektörü nasıl görüyorsunuz” şeklindeki soruya ülke açısından iyi bir zaman olmadığını İYİ Parti olarak iyi bir zaman olduğunu belirterek, “Partiler doğar, yaşar, ölür. Ama bunun ölmeyeni de olabilir. Çünkü yaşamadı ki ölsün. Aslan doğmuş devam ediyor.”dedi.

İYİ Parti Rize Kurucu İl Başkanı Nusret Karaca konuşmasının devamında ise, Rize’de 1983 yılında Anavatan Partisinde çok genç yaşında görev aldığını, ilçe başkanlığı, il genel meclis üyeliği ve il başkanlıkları görevlerinin ardından siyaseti bıraktığını kaydederek, Rize’nin ilk Başbakanı Ahmet Mesut Yılmaz’ın bağımsız Rize Milletvekili adayı olmasıyla birlikte siyaseti bırakmış olmasına rağmen yıllarca genel başkanı olan bir ismin aday olmasıyla Rize’de Mesut Yılmaz’ı desteklediklerini ve bunun neticesinde iş ortağının ablasının çocuğu Ak Parti’den Hasan Karal’ın seçilemeyerek sandığa kaldığını, Mesut Yılmaz’ın Rize Milletvekili seçilerek TBMM’ye gitmesiyle onlarla aralarındaki samimiyetler soğudunu söyledi.

Bir dönem yönetiminde bulunduğu Ak Parti’nin ikinci döneminin yarısına kadar altına imzasını atacağı çok beğendiği işler olduğunu ifade eden Karaca, “Sonradan hep gördük ki hatalar yapmaya başladılar. Sanki insanlar bunlara rey vermeye mecburdular. İnsanlara, halka benim açımdan insancıl bir yaklaşım görmedim. Ortağımın yeğeni Hasan Karal’a bir vefa borcumuz vardı. Bir de Sayın Cumhurbaşkanımızın Rizeli oluşundan ona da hemşehri olarak sahip çıkma adına bir dönem Ak Parti’de bulundum. Ama benim daha önceki siyasi partide yaptığım hizmetlerime ters düşen hareketlerle karşılaştım ve orada yolumuz ayrılmak mecburiyetinde kaldı. Ve siyaseti öyle yine noktaladım.” dedi.

Siyasette hiçbir zaman siyasi rant peşinde koşmadığına vurgu yapan Karaca, siyasette yaptığı işlerde hep Cenabı Allah’ın takdirini almayı düşünerek siyasi hayatını sürdürdüğünü kaydetti. İYİ Partinin kuruluş aşamasında kendisinden görüş alındığında farklı isimleri önermesine rağmen, ağabey olarak kendisinin hizmet vermek istendiğini belirten Karaca, ailesinin karşı çıkmasına rağmen çevrenin baskısıyla İl Başkanlığını kabul ettiğini ve niyetleriyle akıbetlerinin hayr olarak yollarına devam edeceklerini söyledi.

İYİ Parti’nin baraj sorunu olmadığını sözlerine ekleyen Başkan Karaca, “Seçime yakın atmosfer çok değişecek. Neden değişecek. İsmimiz gündeme geldiği zaman o kadar müracaat vardı ki bize. Ben o insanlara aşırı müracaattan dolayı görev veremezdim. Sonradan ne düşündüler bir baskı mı geldi onlara bilemiyorum ama baktım ki geri durmaya başladılar. Halkın içine girdiğim zamanlarda da bazı söylemlerde bulunuluyor. Hatta uçağa binerken bile insanlar rozetimi gördüğünde bana çok gülümseyerek bakan topluluğun fazla olduğunu gördüm. İstemeyen yüz simalarının olduğunu da gördüm. Ama isteyenlerin daha çok olduğu kanısındayım. Onun için insanlar ortaya çıkamıyor, bir korku algısı yaratmışlar. Bizim geçmişte belki ufak tefek hatalarımız olmuştur ama böyle hatalarımız olmamıştır. Umulmadık, tahmin edilmeyen bir potansiyele yükseleceğiz Allah’ın izniyle. Bunu o gün gösterir, bugünden söylemek biraz erken olur.” şeklinde konuştu.


Geçmiş yıllarda Rize’de Anavatan Partisi binası yerinin Doğru Yol Partisiyle yan yana bulunduğunu kaydeden Karaca, Gündoğdu Köprülü Köyünde bir gencin babasıyla gelirken kendisinin o gencin babasına “’Sen bu Doğru Yol’u bırak. Rizeli bir başbakan var. Ahmet Mesut Yılmaz Bey. Bunu destekleyin. Demokrasi olarak da levhalarınızı da asın, asılı dursun, indirin demiyoruz. Demokrasiye yakışmaz demiştim.’ O çocuk, bana bu görev verildikten sonra İYİ Parti’yi kurmak için çalışmalara başladığım sırada Maltepe Rizeliler Derneğinde dedi ki ‘Sen nereye gidiyorsun. Zamanında babamla bana böyle demiştin. Şimdi niye Ak Parti’yi bırakıyorsun? O da Rizeli.” diye sordu. Bende ona dedim ki ”Ben Mesut Beyle siyasette gözümü açtım. Turgut Özal ve Mesut Beyle. Mesut Bey benim ağabeyim olur. Ondan sonra Tayyip Bey geldi. Tayyip beye de ben sahip çıktım. Rizelidir, kardeşimizdir dedik 1,5 dönem çalıştım destek verdim. 16 yıl oldu. Şimdi de gelinimiz çıktı. Ağabeyine çık yardımcı ol, kardeşine yardımcı ol derken şimdi gelinine, yengene yardımcı olmayacak mısın? Onun için bu gerekçeyle Rize’de parti programları ön plana değil de il milliyetçiliği ön plana çıkarak 1991’den beri siyaset yapıyoruz. Biz şanslıyız diyebiliyorum. 1991 yılından beri her zaman bir idarecimiz çıkıyor, bundan sonrasında da çıkmasını temenni ederim.” diye konuştu.

Rize’nin Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Bakan ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısına sahip bir olarak iktidar nimetlerinden yeterince yararlanıp yararlanmadığının sorulduğu Karaca, Rize’nin siyasi konjöktörde en üst seviyede yöneticilere sahip olmasına rağmen bunu hizmet olarak Rize’ye yansıtamadığına vurgu yaparak, “O büyüklükte yok. O kadar büyük insanlar yok. Ama o kadar hizmet yok. Hizmet az. Dane az. O ayrı bir sorundur. Biz Rize’de bunlara değinmekle bir şey elde edemeyiz. Biz partiyi burada kurarken çektiğimiz zorluklar vardı. Yüzde 75 burada Ak Parti oyu var. Yüzde 25’te diğerleri. Diğerleri deyince kim? MHP, CHP, Saadet partisi. Bir de geldik İYİ Parti olarak biz çıktık ortaya. Tabiki yüzde 25’e dört parti, yüzde 75’e bir parti. Onların her türlü imkanları bizden fazladır. Ama hizmet verimi malesef aynı oranda değil. Rize’de böylesine Türkiye’yi yatırıp kaldırabilecek bir lider var ama Rize’de bu yatırımlar normal değil. Örneğin bir hastanenin geçmişte bir dekanla meseleler olmuştur. Dekanın haksızlığı tarafı belki olabilir ama dekan a mahallesini beğenmişse siz de bu kadar büyük yetkililerle b mahallesinde bu işi kurabilirsiniz. Ama böyle bir çalışma ne gördüm ne duydum. Bu hastanenin bir an önce yetkililer tarafından bahsedilen yerler dışında başka bir yerde olabilir hastanenin bir an önce yapılması taraftarıyız. Ve bu kadar büyük yetkililer görev başında bulunduğu zaman böyle hizmetleri Rizeli alamıyorsa daha ne zaman alacak? Onun için uygun değil. Ama biz iktidara gelirsek Allah nasip ederse bu kadar büyük yoksa bize

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!