Advert
Advert
Advert

Vatan borcu için 32 kilo verdi

Askerlik başvurusu fazla kiloları nedeniyle ertelenen Gümüşhaneli mühendis Demirel, vatan görevini yerine getirebilmek için 3 ayda 32 kilo vermeyi başardı

Vatan borcu için 32 kilo verdi
Vatan borcu için 32 kilo verdi admin

Gümüşhane'de yaşayan 27 yaşındaki jeofizik mühendisi Sercan Demirel, askerlik görevini yerine getirebilmek için 3 ayda 32 kilo vermeyi başardı.

Karadeniz Teknik Üniversitesinden (KTÜ) 2016'da mezun olduktan sonra askere gitmek için askerlik şubesine müracaat eden Demirel'in başvurusu, fazla kiloları nedeniyle kabul edilmedi.

Başvurusu bir yıl sonra yeniden değerlendirilmek üzere ertelenen 131 kilogram ağırlığındaki Demirel, diyet, spor ve azmi sayesinde 3 ay gibi kısa sürede 32 kilo vererek 99 kiloya düştü. Kilo verdikten sonra yapılan değerlendirme sonucu başvurusu kabul edilen Demirel, mart ayında askere gidecek.

Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, askerlik başvurusu ertelendikten sonra ailesinin fazla kilolarını verip kesinlikle askerlik yapması gerektiğini söylediğini belirtti.

Bunun üzerine 2017 Kasım celbinden yaklaşık 3 ay önce kilo vermeye başladığını ifade eden Demirel, "Bu 3 ay içerisinde ortalama 32 kilo verdim ve 2018 yılında askere kabul edildim. Şimdi hem sağlığıma kavuştum hem da vatan borcumu ödeyecek olmaktan gururluyum." dedi.

Demirel, askerliğin farklı bir duygu olduğuna işaret ederek "Dedem bana 42 ay askerlik yaptığını söyledi. Bu beni çok etkiledi. Bizde 'Vatan görevi namus borcu' diye bir kavram var. Dedem 42, babam 20 ay askerlik yaptı. Bu bir vatan borcu, ben de kesinlikle askerlik yapmam gerektiğine inandım ve başardım." diye konuştu.

- Annesi asker kınası yaktı

Annesi Mecbure Demirel'in ağlayarak eline kına yaktığını anlatan Demirel, "Annem 'Bizde adettir, biz seni vatana kınalı koç olarak gönderiyoruz, belki şehadet nasip olur.' diye ağlayarak asker türküleri söyleyerek elime kına yaktı." dedi.

Demirel, Zeytin Dalı Harekatı'nın kendisine gurur verdiğini aktararak şunları kaydetti:

"Zeytin Dalı Harekatı benim askere gitme kararımdan sonra başladı. Ben de o operasyonda görev yapmak isterim. Sonuçta ben kendi kararımla askerliğe başvurdum. Ben Afrin'de olurum ya da olamam ancak duamız kesinlikle Afrin'dedir, Mehmetçik'imizle beraberdir. Bedenen orada olamasak da kesinlikle dualarımız ve gönlümüz Afrin'dedir. Allah inşallah bu vatan için savaşmayı bize nasip eder."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!