Advert
Advert
Advert

Karaman Yeniden Rektör Olmak Kim İstemez Dedi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensip buyurması halinde rektörlük görevine devam etmek istediğini kaydetti.

Karaman Yeniden Rektör Olmak Kim İstemez Dedi
Karaman Yeniden Rektör Olmak Kim İstemez Dedi admin

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, kentte görev yapan basın mensuplarıyla üniversitenin senato salonunda kahvaltıda bir araya geldi. 2017 yılının değerlendirmesini yapan Rektör Karaman, ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

RTEÜ Rektörü Karaman, görev süresinin Nisan ayının sonunda sona erecek olması dolayısıyla yöneltilen “Rektör adayı olacak mısınız ve rektörlük seçimleri süreci nasıl işleyecek?” yönündeki soruya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini taşıyan üniversitede rektörlük yapmanın büyük bir gurur olduğunu kaydederek, herkesin bu üniversitede rektörlük yapmak isteyeceğini söyledi.

Rektör Karaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensip buyurması halinde rektörlük görevine devam etmek istediğini ifade ederek, “Kamu Hükmünde Kararname (KHK) ile rektörlük seçimleri kalktı, hayırlı bir iş oldu. Seçim süreci üniversiteleri yoruyordu, bölüyordu, kamplaştırıyordu. Seçim sonrasına hasarlar bırakıyordu. Kalkması olumlu oldu. YÖK seçim süreciyle ilgili bir takvim açıklıyor o takvim içerisinde kişiler YÖK’e müracaat ediyor. Buna her yerden herkes müracaat edebilir. Belli bir şartı var kıdemli profesör olması gerekiyor. YÖK onlardan 3 kişiyi Sayın Cumhurbaşkanımıza sunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da atıyor. Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan üniversitede rektör olmak herkesin isteyeceği bir şey, büyük bir onurdur. 1995 yılından beri bu üniversitedeyim. Cumhurbaşkanımız tensip bulunursa yeniden rektör olmak isterim. Cumhurbaşkanımızın iradesine kalmış bir durum. Seçimin kalkması hayırlı bir iş oldu.” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!