Advert
Advert
Advert

RİZE’DE ÇEVRE, PLANLI YÜRÜYOR

RİZE’DE ÇEVRE, PLANLI YÜRÜYOR

RİZE’DE ÇEVRE, PLANLI YÜRÜYOR
RİZE’DE ÇEVRE, PLANLI YÜRÜYOR admin

Rize Belediyesi’nin 2 yıl önce hayata geçirdiği ‘Rize Yerel Çevre Eylem Planı’ (YEÇEP) şehirde başlatılmak istenen 15 farklı çalışmaya kılavuz oldu, 2023 yılına kadar da onlarca çalışmaya yol gösterici konumda olacak.

 

 

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın öncelikli olarak oluşturulmasını amaçladığı YEÇEP sayesinde şehir ile ilgili alınan kararlar, plan dahilinde yürürlüğe geçiyor. YEÇEP planı ise 23’ü akademisyen olmak üzere 80 kişilik uzman bir ekiple şehir merkezine bağlı 46 mahallede bin 207 kişi dinlenerek oluşturuldu.

YEÇEP kapsamında 3 ayrı geniş katılımlı çalıştaylar düzenlendi. Çalıştaylarda alanında uzman kişiler şehir hakkında görüş ve önerilerini belirttiler.

15 FARKLI PROJENİN YOL GÖSTERİCİSİ “YEÇEP”

Rize şehir içi bisiklet yolu, şişe kapaklarının geri dönüşümü kampanyası, atık pil toplama projesi, çevre haftası etkinlikleri, elektronik atık toplama kutuları, 31 ekim Karadeniz günü etkinlikleri, değişen iklimde tarım sektöründe kadın işgücünün farkındalığının geliştirilmesi projesi, Rize Kalesi Taşıt ve Yaya Yollarına Ait Altyapı İyileştirmesi ile Turizm Amaçlı Çevre Düzenlemesi Yapılması Projesi, Rize Tarihi Çarşısı Projesi, Camiönü Mahallesi Otopark Projesi, Şartlı Nakli Yardımlar, Çevre Haftası Ulaşım Görev Gücü Başkanlığı, Tarihi Köprülerin İyileştirilmesi Projesi, Seymenoğlu konağı projesi, Gülbahar mahallesinde tehlike oluşturan binanın risk olmaktan çıkarılması, Rize sempozyumu ve kültür sokağı projesi gibi çalışmaların yol göstericisi YEÇEP oldu.

“UZMAN VE VATANDAŞ GÖRÜŞLERİNİ BİR ÇATIDA TOPLADIK”

YEÇEP’in amacının çevre ve şehircilik uzmanlarının ve vatandaşların beklentilerinin bir çatıda birleştirilmesi ve buna göre yapılacak çalışmaların yol izlemesinin olduğunu belirten Başkan Kasap, “Şehrimizde yapılacak olan çalışmaların çevreye olan uygunluğu, şehirleşmeye olan katkısı veya oluşabilecek zararlarını göz önünde bulundurarak bir kılavuz oluşturmak istedik. Konusunda uzman kişilerin görüşlerini vatandaşlarımızın beklentileriyle birleştirerek planımızı oluşturduk. Şehrimizde çevreyi ilgilendiren bütün çalışmalara YEÇEP çalışmamız yol gösterici olacaktır” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!