Advert
Advert
Advert

Senatodan Operasyona Tam Destek

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senatosu, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtı’nın destekçisi olduklarını belirtek, her daim devletimizin ve şanlı ordumuzun yanında olduklarını ilan etti.

Senatodan Operasyona Tam Destek
Senatodan Operasyona Tam Destek admin

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Senatosu özel gündemle toplandı. Toplantı ardından yapılan yazılı açıklamada, TSK’nın Suriye’nin Afrin bölgesinde başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatına tam destek verilirken, Devletimizin terörle yaptığı mücadele ile aziz milletimizin milli birlik ve beraberliğine gölge düşürecek her türlü teşebbüsün kınandığı ifade edilerek, RTEÜ Senatosunun her daim devletimizin ve şanlı ordumuzun yanında olduğu ilan edildi.

Açıklamada, dosta güven düşmana korku veren Peygamber ocağı Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından, sınırlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütleri ve destekçilerinin baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 günü “Zeytin Dalı Harekatı” adıyla başlatılmış olan sınır ötesi operasyonun, Türkiye Cumhuriyetinin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının, Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu'nun terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM sözleşmesindeki Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği ifade edilerek, “Zeytin Dalı Harekâtı’nın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığını; sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğini görmekteyiz. Bilim camiası olarak, son dönemlerle ülkemizin millî mücadele ruhuyla içte ve dışta ortaya koyduğu siyasî, askerî, ekonomik ve kültürel pek çok sahadaki kararlı duruşunun bir yansıması olan Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtı’nın destekçisiyiz. Güçlü olan kazanmaz, er ya da geç haklı olan kazanır ilkesiyle ordumuzun bu operasyonu başarıyla tamamlayacağına inancımız tamdır. Bu uğurda devletimizin bekası ve milletin refahı için can veren bu vatanın asıl sahipleri aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senatosu olarak, Ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kasteden her türlü terör yapılanmasına karşı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Zeytin Dalı Harekâtı’nda Mehmetçiğimize başarılar diliyor, yüce Devletimizin terörle yaptığı mücadele ile aziz milletimizin milli birlik ve beraberliğine gölge düşürecek her türlü teşebbüsü kınıyor, her daim devletimizin ve şanlı ordumuzun yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!