Advert
Advert
Advert

Rektörler Buluştu

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bulunan 5 üniversitenin rektörü Ordu’da bir araya geldi.

Rektörler Buluştu
Rektörler Buluştu admin

Ordu Üniversitesi (ODÜ)'nün ev sahipliğinde Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın misafiri oldu.


Rektörlük makamında bir araya gelen Doğu Karadeniz Bölgesi Rektörleri daha sonra Senato Salonu’nda toplanarak bölge üniversiteleri arasındaki birliktelik ve dayanışmanın daha da artması, büyüyen ve hızla gelişen üniversiteler arasında sosyal ve bilimsel alanlarda birlikte çalışma ve bunun yanında bölgenin eğitim durumu, sorunları ve bölgeye katkılar hakkında görüş alışverişinde bulundular. Toplantı gündeminde ayrıca bölge üniversiteleri arasında Ar-Ge laboratuvar çalışmalarında yapılabilecek iş birliği, üniversite-şehir uyumu çerçevesinde yapılan uygulamalar, üniversitelerin bulundukları illerin ekonomisine katkısından bölge üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin konaklaması, üniversitelerin yabancı öğrenciler için daha çok tercih edilebilir hale getirilmesine kadar pek çok konu yer aldı.Rektörlük makamında bir araya gelen Doğu Karadeniz Bölgesi Rektörleri daha sonra Senato Salonu’nda toplanarak bölge üniversiteleri arasındaki birliktelik ve dayanışmanın daha da artması, büyüyen ve hızla gelişen üniversiteler arasında sosyal ve bilimsel alanlarda birlikte çalışma ve bunun yanında bölgenin eğitim durumu, sorunları ve bölgeye katkılar hakkında görüş alışverişinde bulundular. Toplantı gündeminde ayrıca bölge üniversiteleri arasında Ar-Ge laboratuvar çalışmalarında yapılabilecek iş birliği, üniversite-şehir uyumu çerçevesinde yapılan uygulamalar, üniversitelerin bulundukları illerin ekonomisine katkısından bölge üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin konaklaması, üniversitelerin yabancı öğrenciler için daha çok tercih edilebilir hale getirilmesine kadar pek çok konu yer aldı.


Toplantıda bölge üniversitelerinin meselelerinin, her manada bütün yönleri ile değerlendirildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ülkemiz ve bölgemizin önde gelen üniversitelerinin öğretim üyeleriyle öğretim üyelerimizin hazırlayacağı ortak projelerle ülke kalkınmasına yönelik nitelikli bilimsel çalışmalar yürütmeye devam etmekteyiz. Bölgemizdeki üniversitelerde eğitimlerini sürdüren öğrencilerin ve bu üniversitelerde görev yapan idari ve akademik personelin sosyal boyuttaki gereksinimlerine yönelik çözümleri ve çözüm önerilerini geliştirme çalışmalarını sürdürmekteyiz. Bu toplantıda bölge üniversiteleri rektörleri olarak üniversitelerin misyon ve işleyişleri, akademik ve idari-mali, güvenlik durumlarını karşılıklı istişarelerle analiz ederek çıkan sonuçları, hep birlikte değerlendirme imkanı bulduk. Bu vesileyle üniversitelerimizde öğretim elemanları arasında mesleki işbirliği ve dayanışma, kurumsallaşma, akademik performans, fiziki ve sosyal imkânlar gibi konuları tartışmaya ve görüş alışverişinde bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!