Advert
Advert
Advert

Anzer Balının Etkileri Nelerdir?

Anzer Balının Etkileri Nelerdir?
Anzer Balının Etkileri Nelerdir? Hakkı DUMAN

Günümüzde şifa olarak artık tıbbi ilaçların yerine doğal ilaçların kullanımı başlamıştır. Doğal ilaçlar bitkilerden, yeşil yapraklı sebzelerden ve baldan yapılmaktadır. Türkiye’de kullanılan balların en çok şifa vereni olarak da anzer balı kullanılmaktadır. Anzer balının bir çok insanlar üzerinde sağlık açısından faydası bulunmaktadır. Neredeyse tüm hastalıklara şifa verir nitelikte olan bu balın üretimi oldukça zordur. Sadece Karadeniz’in Rize şehrinde Anzer Yaylasında üretilen bu bal sadece yıl içinde 500 kilogram kadar üretilebilmektedir. Bu yaylada yetişen sadece bu yaylaya has çiçeklerden üretilen balın üretim süresi Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Bu aylar haricinde anzer balı Anzer Yaylasında üretilemez.

Anzer Balı Hangi Hastalıklar İçin Kullanılır?

  • Sindirim sistemi bozuklukları insanların en fazla huzursuz olduğu rahatsızlıklardan birisidir. Anzer balı sindirim sistemi bozukluklarında kullanıldığında bir müddet sonra sindirim sisteminin rahatladığı görülebilir.
  • Yetişkinlere nazaran çocukların bağışıklık sistemi daha düşüktür. Çocuklarda bağışıklık sistemini daha sağlıklı hale getirmek için sabah kahvaltısından önce çocuklara bir miktar çörekotu ile yedirildiğinde şifa verir.
  • Alzheimer yaşı ilerlemiş kişilerde çok sık rastlanan bir hastalık olarak yaşam kalitesini düşüren ve yaşı ilerlemiş kişilere bakanların da sıkıntı çektiği bir hastalıktır. Alzheimerden korunmak için yaşı ilerlemiş kişilerin kullanması uygundur.
  • Göz sağlığını korumak ve en iyi görüşü sağlamak hepimizin istediği bir özelliktir. Çünkü gözler dünyaya açılan pencerelerimizdir. Göz sağlığını korumak için anzer balı kullanılabilir.  
  • Teknoloji çağında olduğumuz bu günlerde çalışanların hepsi radyasyona maruz kalmaktadır. Radyasyona maruz kalan kişilerin de bir çoğunda halsizlik, bitkinlik, sürekli uyku hali ve uyuşukluk oluşur. Radyasyonun bu etkilerinden kurtulmak için anzer balı kullanımı her sabah bir tatlı kaşığı kadar yapılmalıdır.
  • Kış hastalıklarında öksürük her zaman sıkıntı çektiğimiz bir rahatsızlıktır. Öksürüğü gidermek için anzer balı kullanıldığında kısa sürede öksürüğü ortadan kaldırıcı etkisi bulunmaktadır.
  • Yaraların iyileşmesi için yara üzerine sürülür. Kısa sürede yaranın iyileştiği gözlemlenebilir.
  • Saç dökülmesinde oldukça büyük faydası bulunmaktadır. Saç diplerine sürerek kullanılır. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!