Advert
Advert
Advert

Devre Arası Transferleri Rakamsal Olarak Korkutucu

TFF 1. Lig ekibi Çaykur Rizespor'un Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, takımın Antalya Belek'teki devre arası kampını ziyaret etti.

Devre Arası Transferleri Rakamsal Olarak Korkutucu
Devre Arası Transferleri Rakamsal Olarak Korkutucu admin

Kampta gazetecilerle bir araya gelen Başkan Yardımcı, takımdaki ortamdan ve futbolcuların kendileriyle olan diyaloglarından çok memnun olduklarını belirterek, hem kamp süreciyle ilgili hem de transfer çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Kamp izlenimlerini aktaran Başkan Yardımcı, "Takımımız iyi çalışıyor, keyifli, istekli, arzulu ve çok samimi bir çalışma ortamı var." diyerek, teknik kadroyla oturup transferlerle ilgili değerlendirmeler yaptıklarını belirtti.

Ortaya çıkan rakamlar gözümüzü korkutuyor

Şu an piyasanın üzerinde henüz olgunlaşmayan yüksek rakamların bulunduğunu ve zaten ciddi bir transfer hareketliliğinin de görünmediğini belirten Yardımcı, "Bazı menajerler tarafından Çaykur Rizespor olarak Süper Lig ayarında transfer yaptığımız söylentisi yayılıyor. Rizespor'un iyi paralar verdiği dile getirilerek maalesef fiyatlar yükseltiliyor. Belirlemiş olduğumuz performansa dayalı transfer kriterlerimize uygun maalesef piyasada bir karşılık göremedik. Piyasanın düzeni bizim istediğimiz, arzuladığımız tabloda değil. Bunun sonucu neye varır bilemem ama ortaya çıkan rakamlar hem gözümüzü korkutuyor hem de bütçemizin çok üzerinde." dedi.

Piyasa dengeleri transferleri geciktiriyor

Eldeki fubolcuların mevcut bekleyen ödemelerini canı gönülden çözemeden, transferlere büyük paralar harcamaya gönlünün elvermediğini belirten Başkan Yardımcı, "Biz öncelikle gelen paralarla prestijimizi düşürmeden, itibarımızı zedelemeden transfer çalışmalarını nasıl sürdürürüz onun peşindeyiz. Transfer noktasında 2-3 isimle ciddi görüşmelerimiz devam ediyor. Kısmetse Pazartesi günü ya evet ya hayır cevabı alarak bu isimleri sonuçlandıracağız. Bütçesi bizim belirlediğimiz kriterleri aşan ama hem yönetim olarak hem de benim onayladığım eksiklerimiz var. En az 3-4 kişiye daha ihtiyacımız var ve bunlardan üçü direk oynayabilecek kapasitede olması lazım. 4 kişi de olabilir ama maalesef piyasanın dengeleri işimizi biraz geciktiriyor. Bunların çoğu da bizim elimizde olmayan sebeplerden dolayıdır." dedi.

Tek bir yabancı satışı henüz olmadı

Takımdaki yabancı oyuncu fazlalığından dolayı, yeni bir yabancı transferine sıcak bakamadıklarını belirten Yardımcı, "Bazı noktalarda karşımıza yabancı futbolcular çıkıyor. Ancak mevcut elimizdeki stok nedeniyle, bazı arkadaşlarımızı tribüne göndermemek ve ekstra döviz maaliyeti getirmemesi adına bu isimleri değerlendiremiyoruz. Şu an mevcut kadromuz içindeki yabancı isimlerden istediğimiz manada gönderebildiğimiz kimse olmadı. Tek bir satışımız henüz olmadı. Gelen teklifler bizdeki maaliyetlerin altında oluyor ve bu kez üstünü bizim kapamamız gerekiyor. Tabii bunları şikayet etmek adına değil, kamuoyunun bilmesi adına paylaşma gereği duyuyorum. Bu yüzden o konuda da acele etmiyoruz. Belki ilerleyen günlerde farklı gelişmeler olur ya da maliyetimizin rahatlaması adına bazı isimleri kiralık göndeririz. Yabancı stokumuzun fazlalığı elimizi kolumuzu bağlıyor. Bu konuda elimizde olmayan sebeplerden ötürü gecikmeler oluyor ancak çalışmalarımız da sürdürüyoruz." dedi.

Öncelik 9 ve ardından 6 numarada

2-3 transfer yapmayı arzuladıklarını belirten Başkan Yardımcı, "Transfer noktasında önceliğimiz 9 numara ve adından da 6 numaradır. Bu ikisini aldıktan sonra stoper mevkiine de isim almak istiyoruz. Öncelik sıramıza göre ve elimizdeki bütçeye göre bu transfer çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki hafta takımımız Rize'ye gelecek. Bu dediklerimizin ne kadarını becerip, ne kadarını beceremeyeceğimiz bu bir hafta içinde netleşmiş olacaktır." dedi.

Kweuke defteri kapanmadı

Kweuke defterinin Rizespor için kapanmadığını belirten Yardımcı, "Yaklaşık 2 hafta önce başarılı bir şekilde ameliyatını oldu ve tedavisini takip ediyoruz. 6 ila 8 haftası arasında yani Mart ayından önce aramızda olamayacak. Tabii oynayabileceği süreye de baktığımızda Mart ayı ortalarını bulur. Böyle bir tabloda elbette kalırsa takımımızda yine kaptanımızdır. Bizim önceliğimiz Kweuke hazır olana kadar, yaklaşık 8-10 maçlık periyotta onun yerine işimizi görecek alternatifi bulmaktır. Tabii Kweuke ismi bilinen, piyasası olan bir futbolcumuz. Bu süreçte Katar ya da Çin liglerinden bir teklif gelirse elbette ciddi şekilde değerlendiririz. Böyle bir transfer gerçekleşirse stok açısından mali tablo anlamında elimizi rahatlatır." dedi.

Yerli futbolculara ciddi teklifler yok

Takımdaki yerli futbolcularla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yardımcı, "Yerli futbolcularımızın hepsi bize lazım. Elimizdeki yerli futbolcularımıza şuana kadar bizi ilgilendirebilecek ciddi bir teklif olmadı. Gelen teklifler bize uygun olmayan teklifler. Bu yüzden hiç bir yerli oyuncumuzu vermeyi düşünmüyoruz. Örneğin bir Recep, bir Oğulcan, bir Süleyman için daha iyisini bulur ve onlar için de iyi bir teklif gelirse verebiliriz. Bu dediklerimiz elbette herkes için geçerlidir. Kulübümüzün menfaatine olabilecek bir tabloyu mutlaka değerlendiririz." dedi.

Samudio'nun kalmasını istiyoruz

Takımda satın alma opsiyonlu bulunan ve ilk devre 9 gol atan Samudio ile ilgili de açıklama yapan Başkan Yardımcı, "Samudio'nun bonservisini almayı istiyoruz. Samudio bizim beğendiğimiz, istediğimiz ve takıma katkısı yüksek olan futbolcularımızın başında yer alıyor. Samudio'nun kalmasını canı gönülden istiyoruz. Eğer bu ay yetiştirebilirsek biraz daha ucuza mal olacak ama Hazirana kalırsa biraz daha yüksek olacak. Bu ay içinde bu konuyu da halletmek istiyoruz." dedi.

Yardımcı ayrıca, Kaleci Gökhan Akkan, Özgür Çek ve Recep Niyaz ile sözleşme uzatmayı istediklerini ancak öncelikle transfer konularını tamamlamayı beklediklerini belirtti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!