Advert
Advert
Advert

Dükkanda Kaçak Olduğunu Nasıl Anlayabiliriz?

Dükkanda Kaçak Olduğunu Nasıl Anlayabiliriz?

Dükkanda Kaçak Olduğunu Nasıl Anlayabiliriz?
Dükkanda Kaçak Olduğunu Nasıl Anlayabiliriz? admin

Su kaçaklarına gerek evde gerekse dükkanlarda rastlanabilmektedir. Dükkanlarda su kaçağı ise bazen çok can sıkıcı olmakta, insanları işinden alıkoymaktadır. Dükkanlardaki bu su kaçaklarının ise türlü sebepleri olmaktadır. Fakat genelde müteahhitlerin kar gütme amacı bu duruma sebep olmaktadır.

 

 Su kaçağı nasıl anlaşılır?

 

            ​​​​​​Su kaçağı olduğunda dükkanın duvarlarında çatlama, kararma veya zeminde kabarma olur. Bunun yanı sıra bazen yüksek gelen faturalardan ya da suyun basıncından da anlaşılabilir. Bu tür kaçaklar ise gizli kaçaklardır.

 

            Su kaçaklarını her zaman bizim anlamamız mümkün değildir. Ancak bazen geleneksel durumları örnek alarak su kaçağı tespiti var mı yok mu diye kontrol ederiz. Örneğin, suyun sürekli akmasını, geç saatlerde fazlalaşmasını, su damlarken kesinti olup olmamasını kendimize kriter alırız. Tabi, bunlar kolaylıkla görülebilecek şeylerdir. Ancak asıl önemli vezir olan nokta kaçağın nerede olduğunu yani yerini tespit etmektir. Bu konuda iki alternatif vardır ve bunlar geleneksel yöntemler ile modern yöntemlerdir.

 

            Geleneksel yöntemler her ne kadar günümüzde halen kullanılsa da gizli kaçakların tespitinde yetersiz kalmaktadır. Geleneksel yöntemde tahmini işlem yapılmakta ve kırarak borularda tıkanıklık olup olmadığına bakılmaktadır. Bu da hem zaman alıcıdır hem de maliyeti fazladır. Oysa gelişmiş yöntemler gerek görünürde gerekse gizli kaçaklara çözüm olabilmektedir. Bu modern yöntemler sayesinde kaçağın yeri kolayca tespit edilebilmektedir ve sizin çaba harcamanıza gerek kalmamaktadır. Bu yöntemlerde kameralı cihazlar ile akustik dinleme cihazları kullanılmaktadır.

 

            Temiz su borularında akustik cihazlar kullanılırken; pis su gider borularında kameralı cihazlar kullanılmaktadır. Akustik dinleme cihazı ile sudaki ses dalgalarına bakıldığında tıkanık olan bölgedeki titreşimin farklı olduğu görülerek kolayca sorunlu bölge bulunabilmektedir. Kameralı cihaz yardımı ile yapılan işlemde ise kamera pis su gider borusunun içine yerleştirilerek kamera ile izlenmektedir. Böylece alınan görüntülerde açıkça tıkanık bölge görülmektedir. Su kaçağının olduğu bölgenin tespitinin ardından boru temizlenerek işlem bitirilir.

 

            Dükkanınızda siz de isinizin yarıda kalmasını istemiyorsanız ve kısa sürede bu problemden kurtulmak istiyorsanız sizlere 7/24 hizmet sunan kaliteli ve garantili iş yapan ekiplerden destek alın. Müşteri memnuniyetini esas alan bu ekiplerden randevu alarak cüzi fiyatlarla Üsküdar su kaçağı tespiti sorusuna cevap bulabilirsiniz.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!