Advert
Advert
Advert

MİLLİ SPORCULAR ŞÜHEDANIN İZİNDE SARIKAMIŞ’TA

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ sloganıyla başta Sarıkamış olmak üzere 81 ilde düzenleyeceği “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı”na ülkemizi uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil eden birçok milli sporcu da katılacak.

MİLLİ SPORCULAR ŞÜHEDANIN İZİNDE SARIKAMIŞ’TA
MİLLİ SPORCULAR ŞÜHEDANIN İZİNDE SARIKAMIŞ’TA admin

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sarıkamış Harekatı’nın 103. yıldönümünde ecdadına yakışır bir anma programına imza atmaya hazırlanıyor. Başta Sarıkamış olmak üzere 81 ilde 5-6-7 Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü​’nde yaklaşık 30 bin genç ecdadı için yürüyecek. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katılacağı organizasyonda ülkemizi uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil eden milli sporcular da yer alacak.

 

Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan İlhan Çıtak, 2017’de Avrupa şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı'nın kaptanı Osman Çakmak, milli cimnastikçiler Tutya Yılmaz ve Ferhat Arıcan, milli atletler Kıvılcım Kaya Salman, Tayfur Salman ile milli güreşçiler Metehen Başar ve Cenk İldem ecdadı anmak için Sarıkamış'ta olacak.

“Burada Bulunmak Milli Bir Sporcu İçin Gurur Verici”

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda artistik cimnastikte mücadele eden ve Türkiye'nin cimnastik tarihinde olimpiyatlara katılan en genç sporcu olarak tarihe geçen Tutya Yılmaz,  90 bin şehidimizi Sarıkamış’ta anmak için hazır bulunacaklarını söyleyerek, “Bugün burada bulunmak bir Türk genci ve milli bir sporcu olarak bana büyük bir gurur veriyor” dedi.

Uluslararası organizasyonlarda İstiklal Marşımızı dünyaya dinletmek için var gücüyle çalışmaya devam edeceklerini belirten milli sporcu,  “Zaferler, destanlar ve kahramanlık hikayeleri ile dolu olan şanlı tarihimiz en kıymetli pusulamız. Kahraman şehitlerimizin kanları ile can verdikleri vatanımız, bayrağımız bizlere emanet. Bu vesileyle vatan uğruna canını feda eden kahraman şehitlerimize şükranlarımı sunuyor ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.

“Bayrağımızı En Yüksekte Dalgalandırmanın Mücadelesini Veriyoruz”

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda birinci olan Ampute Futbol Milli Takımı'nın kaptanı Osman Çakmak ise "Ecdadımıza vefa duygusuyla, onların ne koşullarda bizlere bir vatan bıraktığını daha iyi idrak etmek amacıyla aziz hatıralarına hürmetimizi göstermek için biz de Sarıkamış'ta şehitlerimizi anma töreninde hazır bulunacağız” açıklamasını yaptı.

Güneydoğu gazisi olan Çakmak,  böyle önemli bir organizasyonda yer almanın gurur verici olduğunu belirterek, “Eğer bugün ülkemizde huzur içinde yaşıyorsak,  bunu tarih boyunca vatanın birliği için gözünü kırpmadan canını feda eden kahramanlarımıza borçluyuz.  Bize bu vatanı emanet eden kahramanlara layık olabilmek için bizler de üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyor ve ay yıldızımızı en yüksekte dalgalandırmanın mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.

103’üncü Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı

Sarıkamış’ta düzenlenecek Anma Programı, 5 Ocak Cuma günü şehit ve gazi aileleri onuruna verilecek yemekle başlayacak. Sarıkamış Kazım Karabekir Camii’nde okunacak mevlidin ardından, Sarıkamış 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda bir anma programı düzenlenecek ve sonrasında da meşaleli yürüyüş gerçekleştirilecek.

Anma Programı’nın ikinci günü olan 6 Ocak’ta ise Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kardan heykeller sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Aynı günün akşamında Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeki meşaleli kayak gösterisi düzenlenecek.

Etkinliğin son günü olan 7 Ocak Pazar günü ise Kızılçubuk Zirve ile Yukarı Sarıkamış Şehitliği arasında “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” Anma Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yukarı Sarıkamış Şehitliği’ndeki anma töreni sonrası, 103’üncü Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Programları Solotürk gösterisi ile sona erecek.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!