Advert
Advert
Advert

Rize’de 2018 Yılı "Turizm Yılı" İlan Edildi

Rize'de turizm altyapı çalışmalarına ağırlık verilmesi amacıyla İl Genel Meclisi tarafından 2018 yılının "Turizm Yılı" ilan edilmesi kararı alındı.

Rize’de 2018 Yılı
Rize’de 2018 Yılı admin

Rize İl Genel Meclisi'nin devam eden Aralık ayı il genel meclisi grup toplantısında turizm faaliyetleri ve planlamaları görüşüldü.

Rize turizminin ulaşım ve altyapıya ihtiyacı olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı "Rizemizde turizm sezonu 4 veya 5 ay gibi bir süre olmasına rağmen bu yıl ilimize gelen turist sayısı geçen ayın rakamlarına göre 823 bin 333 kişidir. Bu rakam yıl sonuna kadar 850 bin civarı olacak. Bu turistlerden sadece 200-250 bin civarında bir turist ilimizde konaklama yapmıştır. Komşu illerimizde konaklamada bu rakamlar milyonlarla ifade edildiğinde turizmde ne denli yavaş ve eksik ilerlediğimiz açıkça görülmektedir. Yeterince doğal yapı ve mevcut alanlarımız ziyadesiyle olmasına rağmen hak ettiğimiz payı alamamış bulunmaktayız. Bunun nedeni ise ulaşım ve altyapı eksiğimiz olduğunu düşünüyorum. İlimizin havalimanıyla ilgili ulaşım sorununun çözülmesinin ardından ilimizdeki turizm sektörü daha bir önem kazanacağını düşünüyoruz. Turizm ile ilgili her türlü altyapı ve ulaşım eksiğimizin giderilmesi yönünde çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. İlimizde turizm çeşitliliği ile ilgili çalışmaları tamamlanmak üzeredir. Bunları rapor haline getirip yol haritamızı belirleyeceğiz. Bu çalışmalarımızda hedeflerimize varmak için il genel meclisi olarak 2018 yılının "Turizm Yılı" olarak ilan edilmesini kararlaştırdık. 2018 yılında ilimizdeki bütün sivil toplum kuruluşları ve turizmcilik yapan vatandaşlarımızla el ele verip Rizemizin yükselen değeri olan Turizm sektörünün yükselişine katkıda bulunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!