Advert
Advert
Advert

"Beyaz" Gölcük ve Abant ziyaretçilerini büyülüyor

Doğal güzellikleriyle her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen ve yılın 11 ayında 925 bin 321 yerli ve yabancı turisti ağırlayan Gölcük ve Abant tabiat parkları karla kaplandı

admin

Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü, beyaz örtüyle kaplanan Gölcük ve Abant tabiat parkları ziyaretçilerini büyülüyor. 

Bolu kent merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve doğal güzellikleriyle tatilcileri büyüleyen Gölcük, kar yağışıyla beyaza büründü.

Kar kalınlığının 30 santimetre olduğu tabiat parkı, yılın 11 ayında 425 bin 321 yerli ve yabancı tatilciyi ağırladı.

Gölcük'ü ziyaret eden tatilciler, göl çevresinde yürüyüş ve izin verilen alanlarda piknik yaparak tatillerinin keyfini çıkartırken, tabiat parkının büyüleyen görüntüsünü ise fotoğraf makinelerine ve kameralarına kaydederek ölümsüzleştiriyor. 

Bolu'ya yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta yer alan Abant Tabiat Parkı'nı da yılın 11 ayında günübirlik ve konaklamak için yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Yağan karın ardından beyaz örtüye bürünen tabiat parkı, kartpostallık görüntüsüyle tatilcileri adeta büyülüyor.

Abant'a gelen tatilciler, tatillerinin keyfini göl çevresinde yürüyüş ve piknik yaparak, ata ve faytona binerek ve hatıra fotoğrafı çektirerek çıkartıyor. 

Gölcük ve Abant Tabiat Parkı'nın büyüleyen doğal güzelliği AA ekibince "drone" ile havadan görüntülendi.

 

- "Tabiatın kalbi"

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzde 65'i ormanlarla kaplı olan Bolu'da 200 kadar göl ve gölet bulunduğunu belirterek, Bolu'ya "tabiatın kalbi" dediklerini söyledi. 

Dünyada dört mevsimin doyasıya yaşandığı tek yerin Bolu olduğunu dile getiren Yılmaz, "Bolu, keşfedilmemiş özel bir cennet. Bolu, sadece görüntülenecek bir yer değil, yaşanacak da bir yer. Biz de Bolu'yu dünyada yaşanabilir kentler arasına sokmak için gayret ediyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, Bolu'nun turizm, sağlık, spor ve üniversite kenti olacağını, bu hedeflere doğru yürüdüklerini bildirdi.

Turizm anlamında yapılan çalışmaların iç içe olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu konuda tabiatımızı bozmadan gelecekte Bolu'nun, ülkemizin ve bütün dünyadaki insanların hayatta güzel bir nefes alabilecekleri, oksijeni bolca hissedebilecekleri, hayata 'Bismillah' diyerek yeniden başlayacakları dönemece girdikleri bir yer olarak Bolu'ya davet ediyor ve bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, Bolu'nun Gölcük, Abant ve Yedigöller dışında da 200 göl ve göletiyle muazzam bir coğrafyada hem yaz hem de kış turizmi  için önemi bir merkez olduğunu sözlerine ekledi. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!