Advert
Advert
Advert

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine Yakışmayan Davranışlar

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, görevden alındı. Dekan Şimşek görevden alındığını sosyal medyadan duyurdu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine Yakışmayan Davranışlar
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine Yakışmayan Davranışlar admin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcılığından geçtiğimiz yıl Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesine Dekan atanan Prof. Dr. Şaban Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla bugün görevinden alındı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaşanan hastane yeri ile kadın doğumcu krizi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek'in görevinden alınmasıyla sonuçlandı.

Rize'de yapılması planlanan yeni hastane uzun zaman gündemi meşgul ederken, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, hastanenin yeri ile Rize kamuoyuna açıklamalarda bulunmuş ve Sağlık Bakanlığı ile bütün paydaşların bu projeyi kabul ettiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da projeye destek verdiğini iddia etmişti. Ancak kamuoyunda yaşanan tartışmalarda Sağlık Bakanlığı yetkililerinin bu alanın yetersiz kalacak oluşundan hastanenin deniz dolgusu üzerinde veya en az 200 dönüm olacak başka bir alanda yapılabileceğini belirtmesine rağmen Dekan Şimşek, birkaç kişinin yönlendirmesiyle bu konudaki tavrını sürdürdü. Büyük bir proje olan ve gelecek 50 yılı ilgilendireceğinden hastane projesi bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'ye gelişine bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valilik'te yapılan toplantıda hastanenin yeri konusunda Dekan Şimşek'le aynı görüşte olmayıp, hastanenin deniz dolgusu üzerinde yapılması yönünde çalışmaların başlatılması için talimat verdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da bunu kamuoyuyla paylaştı. Dekan Şimşek'in bazı kişilerce yanlış yönlendirilmesi bu olayla sınırlı kalmadı ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın ve Doğum Servisinde geçtiğimiz günlerde Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin'in Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden alınarak yerine Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun'un Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmek üzere vekaleten görevlendirmesiyle başlayan kriz, Rektörlüğün Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin'i yeniden göreve iade etmesiyle sonuçlanmıştı.

Yaşanan tüm gelişmelerin üzerine Dekan Prof. Dr. Şaban Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da onayıyla görevinden alınırken, Şimşek'in yerine henüz atama yapılmadı. Şimşek ise görevden alındığını sosyal medyadan duyurdu ve "Benden Yorum yok. Sadece “Ey büyük devletim. Sen çok yaşa” diyorum." ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!