Advert
Advert
Advert

Katılım Bankaları paraya para demiyor

Katılım bankalarının net karı, bu yılın 9 ayında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 31 artarak 1 milyar 164 milyon lira oldu.

Katılım Bankaları paraya para demiyor
Katılım Bankaları paraya para demiyor admin

Türkiye'de faaliyet gösteren katılım bankaları Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım'ın konsolide olmayan toplam aktif büyüklüğü bu yılın eylül sonu itibarıyla 148 milyar 214 milyon lira oldu. Söz konusu rakam, geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 12'lik artışa işaret etti.

Katılım bankalarının 9 aylık net dönem karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 artarak 1 milyar 164 milyon liraya ulaştı. Sektörün net karı, geçen yılın ocak-eylül döneminde ise 889 milyon lira düzeyinde gerçekleşmişti.

Eylül sonu itibarıyla katılım bankalarının öz kaynakları 2016 sonuna göre yüzde 15 artarak 13 milyar 174 milyon liraya yükseldi.

"Dördüncü çeyrekte rakamlar daha da iyi olacak"

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Genel Sekreteri Osman Akyüz, yaptığı değerlendirmede, sektörün 9 aylık sonuçlarının memnun edici olduğunu söyledi.

Akyüz, yıl sonunda rakamların daha da yüksek olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yılın sonunda katılım bankacılığında fon artışı yüzde 30'ları bulabilir, net kar asgari 1,5 milyar dolar olur. Bu yılı iyi bir sonuçla kapatacağımızı düşünüyorum. Dördüncü çeyrekte rakamlar çok daha iyi olacak. Sektör büyümesi de iyi gidiyor, hızlı bir şubeleşme var. Sektöre giren kamu bankaları daha şubeleşme aşamasındalar ama şu aşamada performansları da tatmin edici. Şube artışı ile bankacılık sektöründe payımızın artacağını tahmin ediyoruz."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!