Advert
Advert
Advert

İşletmelerde Aile Anayasası Hazırlama

İşletmelerde Aile Anayasası Hazırlama

İşletmelerde Aile Anayasası Hazırlama
İşletmelerde Aile Anayasası Hazırlama admin

Yönetim Danışmanı Nedir?

 

            Bağımsız ve deneyimli olan kişilerin kamu, özel ve diğer statüdeki iş yerleri için iş stratejisi, organizasyon yapısı, işi yerine getirme yöntemleri gibi hususlarda ortaya çıkmış olan sorunların tespit edilmesi, incelenmesi bu sorunları giderilmesi amacıyla uygun çözüm yollarının tavsiye edilerek destek olma hizmetine yönetim danışmanı denilmektedir. Başka bir ifade ile gelişen ve değişen dünya koşulları dahilinde firmalar içerisinde faaliyette oldukları sektördeki rekabet koşulları gereği, işletmenin mevcut olan durumunu incelemek, ortaya çıkmış olan eksiklikleri tespit ederek tamamlamak ve problemlerin çözülmesi amacıyla belirlenen ücret mukabilinde sahip bulunduğu bilgi, deneyim ve yeteneklerini kullanarak şirketlere faydalı olan kişiye yönetim danışmanı denilir. Bir şirket ya da kurumun yönetim danışmanına başvurması için illaki bir problemin veya kötü bir durumun meydana gelmiş olması gerekmez. Şirketler mevcut bulunan mali, ekonomik ve sosyal durumlarını daha ileriye taşımak amacıyla da bu hizmetleri almaktadırlar.

 

İnsan Kaynakları Danışmanlığı Nedir Nasıl Yapılır?

 

            Danışmanlık kişi ya da kurumlara mesleki uzmanlıkları ile alakalı olarak bilgilendirme yapma ve yön verme işlemine denir. Diğer bir tanımlama ile danışmanlık, kurum ve kişilere kişinin uzmanlık alanı ile ilgili olarak bilmedikleri hususların aktarılarak yapılan aydınlatma faaliyetidir. İnsan kaynakları danışmanlığı insan yatırımı ile ilgilenmektedir. İşletmeler ve çalışanlar arasındaki bağı kuran, aradaki bu ilişkileri düzenleyen gerektiğinde sil baştan bu bağı yeniden oluşturan bir görev yapısına sahip bulunur insan kaynakları danışmanlığı. İş ilanı verme sürecinde isminin duyulmasını istemeyen firmalar bu süreçte genellikle danışmanlık firmalarından faydalanır. Danışmanlık firmaları bu şirketler adına iş aramanın yaygın bir şekilde yapıldığı sosyal ağlarda ihtiyaca uygun ilanlar verdirilir. Bu iş ilanlarına başvuru yapan ve tanımlanan göreve uygun olan kişilerin seçilmesi sürecini tamamen danışmanlık firması yürütür. İş pozisyonuna en uygun aday tespit edilir ve işe başlama gerçekleştirildiğinde danışmanlık firması bu süreç için sadece şirketlerden gerekli olan ücretleri temin ederler.

 

Aile Anayasası Hazırlama Ne Demektir?

Aile şirketi konumundaki firma sahipleri, işin bizzat başında bulunmalarından dolayı hızlı karar alınması gereken durumlarda kısa bir zaman dilimi içinde önemli kârlar alabilmektedirler. Ancak yapılan bu işler belli bir kapasiteye ulaştığında iş ile birlikte yönetim, organizasyon, insan kaynakları, kalite, maliyet, verimlilik, insan ilişkileri gibi aile şirketi sahiplerinin çok da alışık bulunmadıkları bir takım kavramlar işin içine girmeye başladığında bazı sorunlar meydana gelmeye başlar. Bu sorunlar giderilmeye çalışılırken bu defa da işletmelerde ortaklar ve aile içinde bir takım sıkıntılar kendini gösterir. İşte bu tarz durumlarda şirketlerin ticari hayatının devam edebilmesi için iyi bir aile anayasası hazırlama konusu gündeme gelir. aile anayasası hazırlama sürecinin sonunda ise şirketler de kurumsallaşmış bir yapıya dönüşmüş olacaktır. Aile anayasası hazırlama süreci neticesinde iş ve görev tanımları, belirlenmiş olan amaçlara uygun örgüt yapısı, iç yönetmelik, yetki ve sorumlulukların dağıtılması gibi çok önemli olan noktalar çözüme kavuşturulmuş olur.

 Daha ayrıntılı bilgi almak için ortakakildanismanlik.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!