Advert
Advert
Advert

Üniversite Atamayla İlgili Açıklama Yaptı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü, Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisinde yaşanan tartışmalara son noktayı koydu.

Üniversite Atamayla İlgili Açıklama Yaptı
Üniversite Atamayla İlgili Açıklama Yaptı admin

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğünden konu hakkında yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "Son günlerde bazı internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanının görevden alınması ve yeniden görevine iade edilmesi ile ilgili olarak gerçek olmayan ve kurumumuzu itham edici bazı bilgi ve yorumlara yer verilmiştir.

Medyada da yer aldığı üzere bir müddet önce Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Şaban Şimşek, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin’i Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden almış ve yerine Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun’u Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmek üzere vekâleten görevlendirmişti.

Söz konusu işlemlerle ilgili yazıların Rektörlüğe gelmesi ve görevden alınan öğretim üyesinin itirazı üzerine konu Hukuk Müşavirliğine sorulmuştur. Hukuk Müşavirliği Dekanlık tarafından yapılan işlemin “2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu” ile “17609 Sayılı Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği”’nin 16. Maddesine aykırı olduğunu ifade etmiştir. Bunun Üzerine Tıp Fakültesi Dekanlığına yazı yazılarak söz konusu Anabilim Dalı Başkanının görevden alınarak yerine Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanının vekâleten görevlendirilmesinin mevzuata uygun olmadığı bildirilmiş ve Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin’in Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığı görevine iade edilmesi istenmiştir. Tıp Fakültesi Dekanlığı da yapmış olduğu vekâleten görevlendirmeyi iptal ederek Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin’i Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığı görevine iade etmiştir.

Kurumlar kanun ve ilgili mevzuata göre yönetilir. Mevzuatta anabilim dalı başkanının nasıl atanacağı ve hangi durumlarda görevden alınabileceği açık bir şekilde belirtilmiş olup, tesis edilen işlem yapılan hukuki bir yanlışın düzeltilmesinden ibarettir.

Üniversitemiz Rektörlüğünden hiçbir görüş alınmadan yapılan bu tarz haber ve yorumları iyi niyetli bulmamaktayız. Bu konudaki gerçek dışı haber ve yorumlarla sadece kurumumuz haksız bir şekilde itham edilmemekte, aynı zamanda kamuoyu da yanlış yönlendirilmektedir.

Meseleyi farklı boyutlara çekerek şehrimizin ve ülkemizin güzide kurumlarından biri olan, başarılarıyla kendisini ispatlamış Üniversitemize zarar vermenin ve öz verili olarak çalışan öğretim elemanlarımızı yıpratmanın hiç kimseye faydası yoktur.

Tüm hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!