Advert
Advert
Advert

Kamyoncular Hava limanı İnşaat Sahası Önünde Eylem Yaptı

Pazar ilçesinde yapımına başlanan Rize Artvin Hava limanı önünde eylem yaparak yolu kapatmaya kalkan kamyoncular, kendilerine nakliye işi verilmesini istediler. 100’e yakın kamyon ile şantiyeye girmek isteyen sürücüleri Jandarma şantiye sahasına sokmadı!

Kamyoncular Hava limanı İnşaat Sahası Önünde Eylem Yaptı
Kamyoncular Hava limanı İnşaat Sahası Önünde Eylem Yaptı admin

Rize Havalimanı inşaatında çalışmak ve nakliye işi almak isteyen Pazar, Ardeşen, Fındıklı ilçelerinden toplanan kamyoncular, şantiye önünde eylem yaptı.

Rize'nin Pazar ilçesinde deniz dolgusunda yapılacak Rize-Artvin Havalimanı inşaatında çalışmak isteyen yaklaşık 70 kamyon şoförü eylem başlattı.

Sürücüler, deniz dolgusu çalışmaları devam eden ve tamamlandığında Türkiye'nin bu alan üzerinde inşa edilen ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı sahası yakınındaki Yeşilköy balıkçı barınaklarına geldi.

Barınakların yanındaki boş alana kamyonlarını park eden sürücüler, araçlarının damperlerini kaldırarak eylem başlattı.

Şoförlerden Ali Göral, gazetecilere, yıllardır gurbette kamyonculuk yaptığını söyledi.

Yörelerinde yapılan havalimanında da çalışmak istediklerini belirten Göral, "Bize burada kamyonculuk yaptırmıyorlar. Kendi havalimanımızda çalışamıyoruz. Biz de boş kalan kamyonlarımızı buraya çektik. İşsiziz. İsteğimiz bu havalimanında çalışmak ve hizmet etmek. Biz çalışıncaya kadar burada eylemimizi sürdüreceğiz. Ne zaman işe başlarsak o zaman damperleri indireceğiz." ifadelerini kullandı.

 

İmdat Memoğlu ise yıllardır sektörün içinde olduğunu ifade ederek, "Kendi yöremizde çalışamıyoruz. 10 yıldan beri dışarılarda çalışıyorum. Kendi bölgemizde çalışmak istiyoruz." dedi.

Engin Yazıcı da havalimanının yapılmasına karşı olmadığını dile getirerek, "Bizim de buraya bir katkımız olsun. Evimize ekmek götürelim. Bir yandan da iş yürüsün. Şu an hiçbir kamyon işe gitmiyor. Biz hemen iş istemiyoruz. İş açıldığı zaman istiyoruz. Burada 70 kamyon var. Bize de burada kontenjan verilsin." diye konuştu.

Öte yandan, jandarma ve polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı.

 

 

Burada jandarma ile tartışmaya giren eylemci kamyoncular, “Sayın Cumhurbaşkanımız burada havalimanının bölge esnafına ekonomik katkı yapacağını söylemişti. Firma, dışarıdan kamyon getirip nakliye yaptırıyor. Havalimanının yapılmasına çok seviniyoruz. Ama burada ekmeği biz kamyoncu esnafı değil, dışarıdan getirilen şirket elemanları yiyor. Biz istiyoruz ki bu işten biz de bir lokma ekmek yiyelim. Yoksa havalimanına karşı değiliz.” açıklamasında bulundular.Jandarma ekipleri ise eylemcilerin yaptığının yasal olmadığını ve bu konuda yetkililer ile görüşerek sorunu çözüme kavuşturmaları gerektiğini ifade ettiler.
TIR garajında damper kaldırarak bekleyen kamyoncular ise kendilerine buradan ekmek çıkana kadar direnişe devam edeceklerini söylediler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!