Advert
Advert
Advert

Güneysu'nun Dini ve Sosyal Hayatı masaya yatırılıyor

Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle “Güneysu’da Dini-Sosyal-Kültürel ve Sanatsal Hayat” konulu sempozyum gerçekleştirilecek.

Güneysu'nun Dini ve Sosyal Hayatı masaya yatırılıyor
Güneysu'nun Dini ve Sosyal Hayatı masaya yatırılıyor admin

20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyumda “Güneysu’nun Tarihi, Güneysu’da Medreseler ve Müderrisler, Güneysu’da yetişmiş Dini şahsiyetler, Güneysu’nun Nüktedan Kişilikleri, Güneysu’da Aile Hayatı, Mezarlar, Kitabeler ve Diğer Yazıtlar, Güneysu’da Eski Yapılar ve Güneysu’da Sanatsal Hayat” bildirilerle sunulacaktır.
Programın açılış programı 21 Ekim Cuma günü Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda saat 14.00’da yapılacak. Açılış programında Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu da katılımcılara Tasavvuf Musikisi ziyafeti sunacak.
Aynı günün akşamında ise Güneysu Merkez Erkek Kuran Kursu ve Fetih Kız Kuran Kursunun 18 Hafız ve 15 Hafizelerinin İcazet Merasimi gerçekleştirilecek. Saat 18.30’da Güneysu Kapalı Spor Salonunda yapılacak İcazet Merasimine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katılacak.
İcazet programına katılmak isteyenler için Rize Belediyesi önünden 17.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz servislerin kalkacağı ve programdan sonra da Güneysu’dan Rize’ye servislerin devam edeceği belirtildi.
Programın ikinci günü olan 22 Ekim Cumartesi günü ise Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda “Güneysu’da Dini-Sosyal-Kültürel ve Sanatsal Hayat” konulu sempozyumun bildirileri sunulacak. Güneysu ile ilgili değişik konularda 20’ye yakın bildiri sunulacak olan sempozyum 4 oturum halinde gerçekleştirilecek.
Sempozyum programına ve İcazet Merasimine tüm vatandaşlar davet edildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!