Advert
Advert
Advert

Maliye Bakanı Ağbal'dan döviz yorumu

Döviz kurları üzerinden herkesin yorum yaptığını belirten Bakan Naci Ağbal, herkesin işine gücüne bakması gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanı Ağbal'dan döviz yorumu
Maliye Bakanı Ağbal'dan döviz yorumu admin

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılında öncelikli olarak eğitim, yargı, sağlık gibi kritik alanlarda personel alımı yapılacağını belirtti.

KAMUYA PERSONEL ALIMI
Ağbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2018'de kamuya personel alımına ilişkin bilgi verdi.

Orta Vadeli Program (OVP) ve bütçe çalışmalarının devam ettiğini belirten Ağbal, kamunun gelecek yıl da belirli sayıda personel almaya devam edeceğini söyledi.

BENZER RAKAMLAR OLABİLİR
Ağbal, OVP açıklandığında rakamların net şekilde görüleceğine işaret ederek, "Gelecek yıl öncelik öğretmen, hakim, savcı, sağlık personeli ve araştırma görevlisi alımlarında olacak. Geçen yıllarla benzer rakamlar olacağını söyleyebilirim." dedi.

MİLLET DOLARIN SEVİYESİNE BAKACAĞINA...
Ağbal, döviz kurlarına ilişkin gelişmeleri de değerlendirerek, doların kendi ekonomik koşullarında inip çıkabileceğini kaydetti. Şu anda dolar ve finans piyasalarının seviyesi bakımından istikrar olduğunu dile getiren Ağbal, "Millet doların seviyesine bakacağına, otursun işine gücüne baksın. Millet oturmuş kalkmış 'Üç ay sonra, altı ay sonra dolar kuru ne olacak...' Sanki falcılar. Bunu yaparak 'ekonomistim' diyenlere de şaşırıyorum." diye konuştu.

16 NİSAN REFERANDUMU
16 Nisan halk oylamasından sonraki süreçte, döviz kurlarında istikrar sağlandığına ve finansal piyasalarda kırılganlığın aşağı indiğine değinen Ağbal, ekonomide öngörülebilirliği artıran bir patika bulunduğunu bildirdi.

Ağbal, ekonomide müthiş bir siyasi belirginlik ve istikrar olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Güçlü ekonomik ivme yakaladık. Bütün bu parametreler ekonomideki gelişmeleri etkiliyor. Kurun seviyesine ilişkin teknik değerlendirmeler olur, buna saygı duymak lazım ama onun dışında 'geleceği gören kahin' edasıyla doların seviyesine ilişkin ölçü, rakam biçenlere kimse bakmasın. Herkes işine, gücüne baksın."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!