Advert
Advert
Advert

Meydan Projesinde Yeni Gelişme

Rize Meydan Projesi kapsamında Ses Düğün Salonunun bulunduğu alanın acele kamulaştırılmasına karar verildi.Bu alanın da projeye dahil olmasıyla proje kapsamında meydanda yapılmakta olan 600 araçlık otoparkın da 1000 araçlık kapasiteye ulaşması bekleniyor.

Meydan Projesinde Yeni Gelişme
Meydan Projesinde Yeni Gelişme admin

Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı projesi kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. Buna göre Rize Merkez ilçesine bağlı Piriçelebi Mahallesi 87 ada 4 parsel acele kamulaştırılacak. Ses Düğün Salonunun bulunduğu bu alanın kamulaştırılmasıyla Meydan projesi daha geniş bir alanı kapsayacak ve yapılmakta olan otoparkın araç kapasite sayısı da bir hayli artarak, otopark sorununu bir nebze olsun giderecek.

Rize Merkez’de, Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı projesi kapsamında bazı taşınmazların Rize Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. İlgili Bakanlar Kurulu kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.2017/10707 nolu İlgili karar Resmi Gazete’de şöyle yer aldı;  “Rize ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli listede bulunduğu yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazın “Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı” projesi kapsamında Rize Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, İçişleri Bakanlığı’nın 10 Ağustos 2017 tarihli ve 17404 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı kamulaştırma kanunun 27’inci maddesine göre Bakanlar kurulunca 15 Ağustos 2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!