Advert
Advert
Advert

Cumhurbaşkanı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti, ekonomideki gelişmeleri anlattı.

Cumhurbaşkanı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda konuştu
Cumhurbaşkanı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda konuştu admin

Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası'nda bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar;

"TRABZON'DAN ÇOK DAHA FAZLASINI BEKLİYORUZ"
"Karadeniz insanları benim için motivasyon kaynağı oluyor. Biz Karadeniz'i seviyoruz. Tüm Türkiye'yi seviyoruz. Biz tüm insanları seviyoruz. Değerli kardeşlerim Trabzon bölgesine liderlik ülkesine katkı yapma konusunda birikim sahibi bir şehrimiz. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası 1984 yılında kuruldu bu mazi önemli bir zenginliktir. Böyle bir tarihi birikimi harekete geçirmekte zorlandığımıza göre bir sıkıntı var. Biz Trabzon'da çok daha fazlasını bekliyoruz. Çünkü potansiyel buna müsait. Biz bunları yapmaya varız. Şimdi soruyorum siz bu talepler karşılığında ne taahhüt ediyorsunuz? El ele vereceğiz ve bu işi başaracağız.

"YATIRIM BEKLEMEK HAKKINIZ"
Mesela ihracatı 5 milyar dolara çıkarmayı taahhüt ediyor musunuz? Şehrimizin 2.6 milyar dolarlık vergi gelirini 2-3 katına çıkarmayı taahhüt ediyor musunuz? Elbette devletten yatırım beklemek hakkınız. Şehir olarak bölgemize nasıl bir katkıda bulunduğunuza bakmamız gerekiyor. Beraber koşmamız gerekiyor. Son üç yılda hem terör hem ekonomi ülekmizi yeni bir yükseliş trendine sokmayı başardı. Bölücü terör örgütünü eylem yapamaz hale getirdik. Tarihimizin en büyük ihaneti olan FETÖ ihanet girişimini milletimizle akamete uğrattık. Bazen geliyorlar oğlumuzun bir suçu yok diyor ya oğlunun çevirdiği dolaplardan haberin yok. O bir şarlatan ya. Neler yaşadı bu ülke? Kırk yıl buna hazırlandılar. Dertleri bu ülkeyi yıkmak ele geçirmekti.Milletim çağrımıza anında cevap verdi. 250 şehidimiz oldu ama milletimiz 80 milyon oldu. Gazilerimize şifa diliyorum. Ayrıca yeni bir şey var. Üzerimize salınmaya çalışan DEAŞ a karşı da ciddi bir mücadele ediyoruz. Bunlar Müslüman değil. Diğer terör örgütlerine de nefes aldırmıyoruz.

"İŞSİZLİĞİ TEK HANELİ RAKAMA İNDİRDİK"
Ekonomi alanında tüm göstergeler yükselişi gösteriyor. İyi yoldayız. Yüzde 5'lik büyüme oranını yılın sonuna kadar sürdüreceğiz. Herkes yanına kendi potansiyeline göre eleman alsa ve bir anda 1 milyon 600 bine kadar istihdam alınan sayıya ulaştı. Merkez Bankasındaki rezervimiz 107 milyar dolara ulaştı. İstihdamda işsizliği tek haneli rakama indirdik."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!