Advert
Advert
Advert

Rize'li Girişimci Mevzuata İsyan Etti

Bal spreyi üreten Rizeli girişimci Habib Koçal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın takviye gıda üretimine yasak koyması ile zora düştü.

Rize'li Girişimci Mevzuata İsyan Etti
Rize'li Girişimci Mevzuata İsyan Etti admin

Türkiye'de bir ilke imza atarak balı kapsüle sokup patentini alan ardından da boğaz ağrılarının tedavisi için kestane balındaki etken maddeyi ortaya çıkarıp bal spreyi üreten Rizeli girişimci Habib Koçal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın takviye gıda üretimine yasak koyması ile zora düştü.

Habib Koçal, yüz binlerce lira harcayarak önce bal kapsüllerinin ardından 5 yıl üzerinde çalıştığı sprey balı yaparak patentini almayı başardı. Patent aldıktan sonra projesini hayata geçiren ve üretme başlayan Koçal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kaldığı kararı ile büyük şok yaşadı. Bakanlık aldığı bir karar ile takviye gıda üretimine yasak koydu. Bu yasağın kendisine ve projesine büyük darbe vurduğunu kaydeden Koçal, bal spreyi yaparak 30 saniyede boğaz ağrısını giderdiklerini ve özellikle bademcik ve boğaz ağrısında başarılı olduklarını ifade etti. Koçal "Bu sprey doğal bir antibiyotiktir. Hiç bir yan etkisi yoktur. Ve biz bunun patentini almayı başardık. Bu ürünler Avrupa'da ve dünyada kullanılıyor. Her şey iyi giderken bir anda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gıda takviyesi üretim yasağı koydu. Bunun üretiminin neden yasakladığını ben anlamış değilim. Bu bir milli üründür, sahip çıkılması gerekiyor. Çıkılmadığı taktirde bazı ülkelere muhtaç hale gelebiliyoruz. Bu sprey tamamen kestane balından üretilen ve içerisinde hiçbir kimyasal madde olmayan tek doğal antibiyotiktir" dedi.

"Dünyada bunu başarabilen iki ülke var birisi İsveç diğeri ise Türkiye'de biz" diyen Koçal "Bunu başarmak kolay olmadı. Kestane balının boğaz ağrılarını iyi geldiğini senelerden beri biliyoruz. Ancak kestane balını bir hafta kaşıkla tüketmek gerekiyor. Biz ise bu durumu bir sprey ve bir kaç fıs'la çözer hale geldik. Baldaki boğaz ağrılarına iyi gelen etken maddeyi ortaya çıkardık. Böylece bu yerli ve milli antibiyotik haline geldi. Ancak Tarım Bakanlığı takviye gıda üretimine yasak koydu. Biz bu yasak nedeniyle zor günler yaşıyoruz. Yani sadece biz değil Türkiye'de hiç kimse organik gıda takviyesi yapamaz hale geldi. Bu mevzuatın ülkemize zarar verdiğine inanıyorum. Devlet büyüklerimizden bu sorunun çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!