Advert
Advert
Advert

Ozon tedavisi nedir?

Ozon tedavisi nedir?
Ozon tedavisi nedir? Hakkı DUMAN

Ozon, atmosferde bulunan, 3 oksijen atomunun birleşmesiyle oluşan kimyasal bir gazdır. Fazla solunması halinde insan vücuduna zarar vermektedir. Düşük oranlarda ozonun, bol miktarda oksijenlere karıştırılıp, insan vücuduna enjekte edilmesine ozon tedavisi denilmektedir. Ozon tedavisi günümüzde neredeyse her hastalıkta kullanılmaktadır. Ozon tedavisi ameliyathanelerde ya da görüntüleme cihazlarının bulunduğu bölümlerde yapılmaktadır.Özellikle bel ve boyun fıtıklarında etkili olan ozon tedavisi, ağrılarda kullanımıyla ön plana çıkmaktadır. Ozon tedavisinin yanında refleksoloji masajı da sıkışan sinirleri yumuşattığı için bel ve boyun fıtığında kullanılan tedavi yöntemlerinden birisidir. Bel ve boyun fıtığı gibi ağrılarda kullanılmasının yanında, diz kireçlenmesi gibi hastalıklarda da tercih edilmektedir.Yavaş ortaya çıkan ama hızlı yıkıcı özelliği olan parkinson hastalığının tedavisinde de ozon tedavisi kullanılmaktadır. Ozon tedavisinin etkileri, vücutta antioksidan görevi görmesi ve vücudu zararlı mikroorganizmalara karşı temizlemesi, vücudu yenilemesi ve ortaya çıkacak olan hastalıkları ortadan kaldırmasıdır. Ozon tedavisi, pek çok hastalık için kullanılmakta ve en iyi şekilde yanıt almaktadır. Ozon tedavisi, kişinin hastalığına, hastalığının seviyesine ve bünyesine göre vücuda farklı şekillerde enjekte edilmektedir.

Uygulama yöntemlerinden birisi majör ozon terapisidir. Bu terapi de ozon uygulanacak kişiden bir miktar kan alınır ve biraz ozon gazı eklendikten sonra hastaya yeniden enjekte edilir. 15-20 dakika süren bu işlem hastada herhangi bir komplikasyon gelişmesine sebep olmaz.

Bir diğer yöntem ise minör ozon terapisidir. Hastadan kan alınır ve ozon gazıyla karıştırıldıktan sonra, hastanın kasına enjekte edilir.

Kullanılan diğer yöntemlerden birisi de nazal insuflasyondur. Normalde gazların direk olarak solunması vücuda ve akciğerlere zarar verir. Fakat ozon tedavisinde bulunan formüller sayesinde solunan gaz, hem akciğerleri etkilemiyor hem de daha iyi sonuç elde edilmesini sağlıyor.

Vücut dışında gerçekleştirilen tedavi yöntemlerinden biri torbalama yöntemidir. Bu yöntemde ozon tedavisinin uygulanması gereken yere ozon suyuyla nemlendirilmiş bir bez ya da torba sarılır.

İyileşmeyen yaralarda kullanılan tedavi yöntemlerinden birisi ise kupalama, diğer adıyla vakum tedavisidir. Bu tedavi ağrıya sebep olduğu için pek kullanılmakta tercih edilmez.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!