Advert
Advert
Advert

Arama Çalışmasına Katılanlar Yaralandı.

Rize AFAD İl Müdürü Şakir Kurk, "Dere içerisinde bulunan vatandaşlar, ekiplerin uyarılarını dikkate almadan tırmanmaya başlayınca yamaçlardan yuvarlanan taş bir AFAD elemanımız, bir JÖAK ekibi çalışanı ve iki vatandaşımızın yaralanmasına neden oldu" dedi.

Arama Çalışmasına Katılanlar Yaralandı.
Arama Çalışmasına Katılanlar Yaralandı. admin

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde Çat Deresi'ne düşerek kaybolan şahsın cesedinin çıkarılması çalışmalarında yaralanan 4 kişi tedavi altına alındı.

AFAD İl Müdürü Şakir Kurk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşı Murat Büyük ile balık avladığı sırada dereye düşüp kaybolan Hanifi Kalyoncu'nun cesedinin yürütülen arama çalışmaları sonucu dün gece bulunduğunu anımsattı.

Dere içerisinde bulunan cesedin çıkarılması için AFAD ve AKUT ekipleri tarafından yaklaşık 230 metre uzunluğundaki halatla Zilkale mevkisinden dereye teleferik sistemi kurduklarını belirten Kurk, cesedin buradan çıkarıldığını anlattı.

Kurk, Kalyoncu'nun cesedine ulaşmak için çok sayıda vatandaşın da arama çalışmasına katıldığını ifade ederek, "Dün öğleden sonra başladığımız çalışmalar bu sabah saatlerine kadar devam etti. Yaklaşık 15 saat süren çalışmanın gece karanlığına kalması nedeniyle dere içerisindeki vatandaşları da bulunduğu yerden çıkarmak için uzun süre uğraş verdik." dedi.

Bu sürede AFAD ve AKUT ekiplerini, güvenlik önlemi alarak halatla dere içerisine indirdiklerini kaydeden Kurk, "Dere içerisinde bulunan vatandaşlar, ekiplerin uyarılarını dikkate almadan tırmanmaya başlayınca yamaçlardan yuvarlanan taş bir AFAD elemanımız, bir JÖAK ekibi çalışanı ve iki vatandaşımızın yaralanmasına neden oldu." diye konuştu.

Kurk, arama çalışmalarına katılan ve havanın kararması sonucu dere içerisinde kalan 35 kişinin bulunduğu yerden halatla çıkarıldığını, yaralıların da tedavi altına alındığını belirterek, şunları söyledi: "Kurtarma çalışmalarında vatandaşlarımızdan ricamız yetkililerin talimatlarını dinlemeleri. Aksi takdirde can kurtarmaya çalışırken yeni canların kaybolmasına neden olunabiliyor. Gece zor şartlarda yamaçlardan ne yuvarlandığını bilemiyorsunuz. Kör noktalarda çalışma yapan insanlar ufak bir taşın kurbanı olabiliyor. İyi niyetlerini biliyoruz ama ekiplerin talimatlarına uyarlarsa çok daha sağlıklı ilerleyebiliriz."

Öte yandan, yamaçtan yuvarlanan taş nedeniyle yaralanan AFAD personeli Yakup Gökçe'nin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, köprücük kemiğinde kırık tespit edilen askeri personel ile çeşitli yerlerinden hafif yaralanan 2 kişinin ise Kaçkar Devlet Hastanesinde tedavi altında olduğu bildirildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!