Advert
Advert
Advert

Rize'li işadamı'ndan İstihdam vurgulu Önemli Tespitler

Riport Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu sosyal medya hesabından paylaştığı yazısında bölge için önem arz eden ovit tüneli ve İyidere Lojistik Merkezi ile ilgili tespitlerde bulundu,Çillioğlu ardından da yazısını üzgünüm diyerek tamamladı.İşte o Yazının TAMAMI....

Rize'li işadamı'ndan İstihdam vurgulu Önemli Tespitler
Rize'li işadamı'ndan İstihdam vurgulu Önemli Tespitler admin

Ulaştırma Denizcilik Bakanı Ahmet ASLAN müjdesi ilimizde yeterli düzeyde olumlu algılanmadı. 
Rize ve Doğu Karadeniz en önemli projesi iken kendine bir ortak ve rakip bulan Ovit Tüneli gelecekte amacına değil daha çok sosyal olaylar için kullanılacak olduğunu tahmin ediyorum.
Ovit Tüneli ilk planlandığında müthiş avantajlara sahipti.
Ovit Tüneli ülkenin en uzun Tüneli ilken bittiğinde Erzurum'u Karadeniz'e bağlayan en kısa yol ve 2.000 metre rakımla geçilecek olduğundan rakiplerine göre müthiş avantajlara sahipti.
Bölgenin proje üreten tüm müdürlüklerini elinde bulunduran, köklü ve deneyimli KTÜ Üniversitesi ve bu koordinasyonları sağlayan TTSO Trabzon Ticaret Sanayi Odası ile Trabzonun bölgede üstünlüğünü devam ettire bilmesi için hemşehrisi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avantajını tam verimlilik içerisinde kullanmaya devam ediyor.
Zigana Tüneli bir kaç metre fark ile Türkiye'nin en uzun Tüneli, 950 metre ile Ovitten 1.000 metre daha az tırmanma ile çok daha fazla avantaj sağlayacak olduğu ortadadır. 
Ovit 2017 yılında tamamlanacak olmasına rağmen Zigana Tüneli yan ve bölünmüş yolları ile Ovitten çok daha önce hizmetine devam edecektir.
Zigana Tüneli mevcut hazır olan Trabzon limanı ile birlikte bölgedeki üstünlüğünü yerel, ulusal ve uluslararası firmalar ile katmerlenerek çok daha güçlü hale gelecektir. 
İyidere Lojistik Yani İyidere endüstriyel gelişme alanı en yakın hizmete alınma süresi 5-7 yıl olacağı ortada iken Rize ve Rizeliler hala TOP peşine koşmaya devam etmekte. 
Ovit gibi bir projenin verimli çalışıp bölgede LOJİSTİK üs alanı yanı kara limanı oluşturacak eylemler beklenirken hala Rize'de Mevcut limana Top sahası yapma eylemi alttan alta çalışmaları devam etmesini ülke ekonomisinin gelişmesine savaş açmış dış mihrakların uygulamaları olduğu aşıkar olarak ortada durmaya devam ediyor. 
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam ve üretim dediği 100 kişi alınacak yere binlerce talep geldiği bir ortamda istihdam üreten bir iş adamı olarak tüm bu engellemelere hala yeterli tepkinin gelmemesini anlaya bilmek yetisine kavuşamadım. Üzgünüm

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!