Advert
Advert
Advert

Kurumsal SEO Faaliyetleri Nelerdir?

Kurumsal SEO Faaliyetleri Nelerdir?
Kurumsal SEO Faaliyetleri Nelerdir? Hakkı DUMAN

Sitenizin arama motorlarında üst sıralarda görünmesini sağlayan hizmetlerin tamamı anlamına gelen SEO kelimesini çoğumuz bir yerlerden duymuş yada bir şekilde tanışmış olmalıyız. Teknolojinin hızla geliştiği, insanların bir bilgiye anında arama motorlarından hızlı bir şekilde ulaştı bu devirde, sizlere biraz da kurumsal SEO faaliyetleri ve öneminden bahsetmek istiyorum.

Bir markanız var ve siz bu markanızın ülke içerisinde kısa zamanda adının duyulmasını ve zamanla da alanında en ünlü markalardan birisi olmasını istiyorsunuz. Elinizdeki imkanlar da kısıtlı. Kısıtlı derken, bu hedeflerinizi nasıl ve ne şekilde yapmanız gerektiğini bilmiyorsunuz. İşte tam da burada kurumsal SEO denilen şirketinize, markanıza uygun hizmetler veren hizmetler çıkar. Şirketinize özel yapılacak pazar analizleri, raporlamalar, rakiplerinizin durumu ile ilgili son bilgiler ve daha fazlası seo firmaları tarafından sizlere verilmektedir.

Kurumsal SEO Hizmeti Neden Önemlidir?

Markanızı arama motorlarında en üst sıralara yerleştirmek, tanınmasını sağlamak, rakiplerinizin neler yaptığını incelemek, markanızın hangi pazarlarda yer almasını etüt etmek, kullanıcı hareketlerini gözlemlemek ve markanızın misyonunu, vizyonunu oluşturma gibi çok ciddi ve hassas konularda sizlere en iyi şekilde danışmanlık vermek, tam anlamıyla kurumsal SEO hizmetlerinin yaptıklarının karşılığıdır. Sadece bu kadar mıdır? Tabii ki hayır. Markanızın hangi anahtar kelimelerle kullanıcılar tarafından arandığını, ekstra anahtar kelime önerileri, farklı SEO saldırıları ile ilgili önlem alma, telefon ve toplantı desteği gibi birçok kurumsal SEO hizmetleri verilmekte ve tüm bunlar markanızın tanınabilirliğini ve sürdürülebilir başarısını artırmaya yönelik yapılan faaliyetlerdir. Kişisel blog yada kişisel hedeflerle hazırlanmış web sitelerine nazaran, markanızın kurumsal bir şekilde pazarlanması, planlanması profesyonel bir ekibi beraberinde getirir. Zaten bugün, en ünlü markaların hepsinin bu anlamda kurumsal SEO hizmeti veren danışmanlık şirketleri ile çalıştığını hepimiz biliyoruz.

Kurumsal SEO Sonrası Neler Değişiyor?

Kurumsal SEO danışmanlığı, aslında firmaların bütçeleri ile doğru orantılıdır. Çünkü bu konuda hassas ve bilinçli firmalar, bütçeleme yaparlarken pazarlama giderlerinin içerisine SEO giderlerini de koyarlar. Bu şekilde daha uygun bütçelerle hedeflerine daha hızlı bir şekilde varırlar. Firmanız ve markanız için kalıcı olan bu faaliyetler ile birlikte markanız, pazarda en üst sırada tercih edilen markalardan biri olur ve bu durum sizlerin kazanma hacminizi de genişletir.

Rakiplerinizin de kurumsal SEO faaliyetlerini kullandığını unutmayın. Bu yüzden bu hizmetleri belirli bir süreliğine değil de, uzun dönemli olarak bakmaya çalışın. Çünkü Seo faaliyetlerini bıraktığınız zaman, belirli bir süre sonra markanızın sıralamadaki yeri zaten düşecektir. O yüzden eğer hedefleriniz büyük ise, kurumsal alacağınız bu destekleri her daim almanız gerekli.

Kurumsal SEO Fiyatları

Kurumsal SEO fiyatları harcanan bir para olarak değil yatırım için ayrılan bir bütçe olarak değerlendirilmelidir. Çünkü SEO çalışmaları doğru bir şekilde yürütüldüğü takdirde geri dönüşümü en kârlı olan reklam yatırımıdır.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!