Advert
Advert
Advert

Rize'de Yeni Bir Okul Daha Açılıyor

Rize Merkezde Fen ve Sosyal Bilimler Kız İmam Hatip Lisesi açılıyor.

Rize'de Yeni Bir Okul Daha Açılıyor
Rize'de Yeni Bir Okul Daha Açılıyor admin

Rize Şehit Erhan Dural Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Rize Merkez Taşlıdere Mahallesi’nde açılıyor.

Şehit Erhan Dural Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin eğitim camiasında yerini alacak olması nedeniyle okulun kurucu Müdürü Yaşar Keskin, ilk yıl 68 öğrenci alımının yapılacağını ve 22 kişilik sınıflarda, eğitim koçluğu sistemi ile uzman rehberlik birimi desteğiyle YGS ve LYS hazırlıklarının 9.sınıftan itibaren planlanacağını belirterek, Fen ve Sosyal Bilimler Projesi Programı uygulanacağını kaydetti.

Tüm okullarda ortak okutulan 9. ve 10.sınıf derslerinden sonra, 11. sınıftan itibaren normal imam-hatip liselerine göre daha hafifletilmiş bir imam-hatip lisesi programının yanında, öğrencilerin yeteneklerine göre fen lisesi veya sosyal bilimler lisesi projesinin uygulanacağını kaydeden Keskin, öğrencilerdeki “üniversiteye hazırlanamama” kaygısını ortadan kalkacağını ve dinamik, yeniliğe açık, uzman yönetim ve öğretmen kadrosuyla öğrencilerini heyecanla beklediklerini söyledi.

Okulun içerisinde; büyük bir konferans salonu, cep sineması, sunu odası, bilgisayar-fen –dil laboratuvarları, çeşitli branş derslikleri, görsel sanatlar ve müzik atölyesi, mesleki eğitim odaları, z-kütüphane ve spor salonuna ek olarak ev ortamı sıcaklığında pansiyon bulunduğu  belirtildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!