Advert
Advert
Advert

Taylan:"Dostluk Falan Olmaz Artık

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, Rizespor ile Trabzonspor arasında yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunarak, Rize – Trabzon kardeşliğinin baki olduğunu, Rizespor – Trabzonspor dostluğunun ise sona erdiğini kaydetti.

Taylan:
Taylan: admin

Çaykur Rizespor’un Süper Ligin son haftasında Aytemiz Alanyaspor’u yenmesine rağmen Trabzonspor’un evinde Bursaspor’a yenilmesi nedeniyle küme düşmesinin yankıları sürüyor. MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, Rize – Trabzon kardeşliğinin baki olduğunu, Spor Toto Süper Ligin son haftasında Trabzonspor - Bursaspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle Rizespor – Trabzonspor dostluğunun ise sona erdiğini kaydetti.

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan ve yönetimi basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Derepazarı ilçesinde Yalı Restaurant’ta gerçekleşen iftar programına MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan ve yönetim kurulu üyeleri Ali Parlak, Şaban Yıldız, Ömer Uzun, Serkan Karavin, Talha Küçükvar, Murat Bakırcı, Şube Müdürü Fatih Er ve kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.İftar öncesinde gazetecilerle sohbette bulunan Başkan Taylan, iftarın ardından açıklamalarda bulundu.

Çaykur Rizespor’un küme düşmesine neden olan Trabzonspor – Bursaspor karşılaşmasa değinen MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, bu karşılaşmanın neticesinde Rizespor’un küme düşmesiyle iki şehir arasında zedelenen kardeşlik bağlarının tamamen yıkılmaması için sağduyu çağrısında bulunarak, spor ile Rize – Trabzon kardeşliğinin ayrı tutulması gerektiğini özellikle vurguladı.Konunun farklı boyutlara gitmekte olduğunu ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Taylan, Rizespor olarak belki küme düşmeyi hak ettiklerini ifade etmesine rağmen Trabzonspor’un da üzerine düşeni yapmadığını belirterek, bu nedenle olayların bu aşamaya geldiğini kaydetti ve bunun her iki şehir için çok tehlikeli olduğunu belirterek, “Biz Rizespor olarak belki küme düşmeyi hak ettik, yani bir alt lige düştük. Çok üzülerek bunu söylüyorum ancak Trabzonspor’da gerekeni belki yapmadı. Ancak bu konuyu sadece spor sahalarında bırakalım. Bizim Trabzonla ticari ilişkilerimiz, ticari alışverişlerimiz var, akrabalık bağımız var. Bizler gibi Trabzonlular da bu işten çok üzgün. Ama Trabzonsporlularla bizim çekişmemiz devam edecektir. Biz bunun cevabını yeşil sahalarda vereceğiz. Allah nasip ederse önümüzdeki sene biz yine üst lige, süper lige çıkacağız gereken cevabı da biz sahada vereceğiz. Trabzon’dan gelen arkadaşlara ben hep şunu söylüyorum: ‘Bundan sonra sizin Rizespor’dan maç alma gibi bir düşünceniz olmasın. Rizespor sizi burada da yenecektir orada da yenecektir.’” diye konuştu.

Rizespor ile Trabzonspor arasındaki gerginliğin devam eden karşılıklı açıklamalarla maksadını aşmaya başladığını kaydeden Taylan, “Bu konu maksadını aşmaya başladı. Karşılıklı açıklamalar devam ediyor. Ama bizim hakikaten çok ticari bağlarımız vardır. Trabzon Rize üzerinden çok ciddi manada ticaret yapıyor. Rizelilerin de Trabzon’da çok ciddi bir pazarlama ağı vardır. Kendi üyelerimden örnek vermek istiyorum. Üyelerimizden Trabzon’da çok büyük ticari işler yapanlar vardır. İnşaat sektöründe çok büyük işler yapanlar vardır, taahhüt işi  yapanlar vardır. Belki gözükmüyor bunların reklamı yoktur diye ama biz bu altyapıyı bozamayız.” dedi.Spor karşılaşmalarında elde edilen sonuçların sahada kalması gerektiğini, buna verilecek cevabın da yine sahada olması gerektiğine vurgu yapan MÜSİAD Rize Şube başkanı Recep Taylan, sporun özünde ahlak ve erdemlik olduğunu kaydederek, “Spor sahada olur Spor bana göre ahlaktır. Ahlaklı ve erdemli yapı olması gereken bir sosyalitedir. Bu sosyal olayı kalkıp ta bugünkü pozisyona getirmemiz lazım. Bizlerin Rizespor olarak üzerimize düşeni yapmamız lazım Trabzonspor’un da kendi üzerine düşen vazifeyi yapması lazım. Bize diyorlar ki ‘Rizespor niye son maça bıraktı işi’ Kardeşim Rizespor son maça işi bıraktıysa Bursaspor da son maça işi bıraktı. O zaman Bursaspor son maça işi bırakmasaydı.  Çok sert konuşmak istemiyorum çünkü bu olayın bir şekilde kapanması gerekiyor. Kapanması için de bizim üzerimize düşen vazifeyi yapmamız gerekiyor. Bunda en önemli köprüler de siz basın mensupları dostlarımız olarak sizlersiniz. Bu gönül köprüsünü, bu ticari köprüyü, bu akrabalık olan köprüyü sizlerin koruması gerekiyor. Bizim aynamız sizlersiniz, bizim konuştuklarımızı kamuoyuna yansıtan da sizlersiniz. Bu yüzden sizin bu konuda üzerinize daha büyük bir sorumluluk düşüyor ve yayınlarınızda Rize – Trabzon kardeşliğiyle Rizespor – Trabzonspor çekişmesini ayrı tutmanızı istiyorum.” diye konuştu.

İftar programı sonunda Başkan Taylan, basın mensuplarına üzerinde isimlerinin yazılı olduğu kalem ve ajanda ile Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!