Advert
Advert
Advert

Ramazan'da bu yiyeceklere sofralarınızda yer açın

Ramazan ayı başlıyor. Kan şekerini hızlı yükseltmeyen besinleri tercih ederek Ramazan'ı çok daha sağlıklı geçirebilirsiniz.

Ramazan'da bu yiyeceklere sofralarınızda yer açın
Ramazan'da bu yiyeceklere sofralarınızda yer açın admin

İşte Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarından eksik etmemeniz gereken yiyecekler

YUMURTA

Protein deposu olan yumurta hem besleyici özelliği hem de uzun süre tok tutması ile sahurda tüketmeniz gereken besinler arasında ilk sırada yer alıyor.

ELMA

Harika bir lif deposu olan elma içerisindeki yararlı vitaminlerle gözde meyveler arasında. Sahurda bir elma yiyerek hem açlık hissinizi önleyebilir hem de rahat bir sindirim gerçekleştirebilirsiniz.

BADEM

Mineral ve protein yönünden oldukça besleyici olan bademe Ramazan ayı boyunca sofralarınızda yer açın. Pek çok faydası olan badem tokluk hissi vermesi ile de tercih sebebi.

HURMA

İçindeki vitamin ve mineralleriyle tam bir besin deposu olan hurma, sindirimi kolaylaştırıyor, kansızlığa ve sinir sistemine iyi geliyor. Özellikle iftarda 2-3 tane yendiğinde hem açlığı hem de tatlı ihtiyacını hızla kesiyor.

TARÇINLI SÜT

İnsülin artışını dengeleyen tarçın ve kalsiyum deposu olan süt özellikle sahurda iyi bir seçim olabilir. Kan şekerini dengeleyen tarçın sizi uzun süre tok tutar.

SU

Sahurda ve iftar sonrası bol su tüketmeniz hem vücudunuzu susuzluktan koruyor hem de kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlıyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!