Advert
Advert
Advert

Başbakan Yıldırım Beştepe'de gençlere seslendi

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gençleri kabul etti.

Başbakan Yıldırım Beştepe'de gençlere seslendi
Başbakan Yıldırım Beştepe'de gençlere seslendi admin

Binali Yıldırım, Beştepe'de 19 Mayıs programında konuşma yaptı.

GENÇLER 15 TEMMUZ'DA TARİH YAZDI
Gençlere seslenen Başbakan "Gençler, 15 Temmuz gecesi tarih yazdınız, demokrasimize sahip çıkarak size olan inancımızı ve güvenimizi boş çıkarmadınız" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

SİZLER ERTUĞRUL GAZİ'NİN NESİLLERİSİNİZ
"Yurdun dört bir köşesinde ülkemiz için alın teri döken bütün genç emekçi kardeşlerimizi bu vesileyle selamlıyorum. Üniversiteli gençlerimizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Geleceğin teminatı olan sizleri selamlıyorum. Siz gençler Söğüt'te doğup üç kıtaya yayılan dev bir imparatorluğun kurucusu Ertuğrul Gazi'nin nesillerisiniz, çağ açıp, çağ kapatan Fatih'in neslisiniz, Asım'ın neslisiniz.

GENÇLERİMİZ ALÇAKLARA MEYDAN OKUDU
15 Temmuz gecesi tankların, uçakların, silahların karşısında korkusuzca duranlar sizlerdiniz. O gece nice genç yavrumuz o koca yüreğiyle alçaklara meydan okudu. 1 ay boyunca demokrasi nöbetlerinin heyecanı ve kararlılğı yine sizlerdiniz. O gece verdiğimiz 249 şehidimizin 2 bin 193 gazimizin bir kısmı da sizin gibi gençlerden oluşuyordu. Gençlerimizdeki istiklal aşkı bizlere hem umut verdi, hem de gurur verdi. Gençlerimizin milli iradeyi kararlı bir şekilde sahiplenişi Türkiye'de siyasi bilincin seviyesini göstermesi bakımından çok önemli.

BİZ SİZLERE İNANCIMIZIN GEREĞİNİ YAPTIK SIRA ŞİMDİ SİZDE
Hayatın her alanında, ekonomide, siyasette, bilimde, sanatta, siyasette, sosyal etkinliklerde sizleri en önde görmek istiyoruz. Bu hem kendinize, hem ailenize, hem de ülkemize karşı sevginizin ve sorumluluğunuzun bir gereğidir. Gözlerinizdeki ışık, vicdanlarınızdaki merhamet, kalplerinizdeki heyecan hiç ama hiç eksilmesin. 16 Nisan halkoylamasında seçilme yaşı 18'e indi. Biz sizlere olan inancımızın gereğini yaptık. şimdi sorumluluk sırası sizde. Kendinizi, bulunduğunuz her alanda en güzel şekilde yetiştirecek ve ülkemizin geleceğine hazırlayacaksınız."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!