Advert
Advert
Advert

DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği ”Bölge İçin Proje Çalıştayı”

DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği "Bölge için Proje Çalıştayı" Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) gerçekleştirildi.

DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği ”Bölge İçin Proje Çalıştayı”
DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği ”Bölge İçin Proje Çalıştayı” admin

Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan çalıştaya DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, DOKAP Bölgesi'nde yer alan Tokat, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin illerindeki devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, üniversitelerle sürekli iletişim ve istişare içinde bulunduklarını belirterek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yüce, "Bölgesel ve yerel ölçekte hazırlanan planların etkili bir şekilde hayata geçirilebilmesi için kamu kurumlarının orta ve uzun vadeli amaçlarının temel ilke, hedef bölge için bunlara ulaşılabilecek izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarının makro ölçekteki planlarla uyumu büyük önem arz etmektedir. Toplumları geleceği hazırlamada lokomotif rol üstlenen kalkınmanın adeta iskeleti niteliğinde olan üniversitelerimizin gerçekleştireceği çalışmaların sadece üniversitelerimizin kurumsal gelişmesine değil ülkemizin kalkınma çabalarına olumlu yönde etki edecektir. İşte bu nedenle ki idaremiz kurulduğu günden buyana farklı alanlarda gerçekleştirdiği bir çok çalışmada üniversitelerimize iletişime geçmiş istişarelerde bulunmuş ve bir çok projeyi de birlikte hayata geçirmiştir. Bu bağlamda 2014 - 2018 yılları arasında kapsayan DOKAP Eylem Planı'nın gerek hazırlık aşamasında gerekse de planın şu andaki uygulama aşamasında üniversitelerimizin en büyük paydaşlarımız olmuştur. Zaten 2014-2018 yılı 10. kalkınma planında 2 madde olarak bu ön görülmektedir" dedi.Etkili ve önemli bir çok çalışmayı başlatmış bulunduklarını kaydeden Yüce, "DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği KTÜ dönem başkanlığında etkili ve önemli bir çok çalışmayı başlatmış bulunmaktadır. 28 Şubat 2010 tarihinde toplanan ilk üst kurul toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmalar ivedilikle başlatılmış bu doğrultuda stratejik planlama kurulumuzun koordinasyonunda bir çok toplantı ve çalışmalar gerçekleştirilmiştir. DOKAP eylem planında bulunan 34 eylem adımı kapsamında 115 adet proje teklifi birliğimize sunulmuştur. Bu doğrultuda stratejik planlama kurulumuz gelen proje tekliflerini değerlendirerek 8 konu başlığında proje çalışma gruplarının oluşturulmasına karar vermiş ve bugün burada toplanmamıza vesile olan çalıştayımızın yapılmasını planlamıştır" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!