Advert
Advert
Advert

İşkur Kuyrukları Sona Erdi

Çaykur’un 1500 mevsimlik işçi alımı başvuruları öncesi Rize İşkur'dan acele edilmemesi yönünde yapılan uyarıların haklılığı bugün ortaya çıktı.

İşkur Kuyrukları Sona Erdi
İşkur Kuyrukları Sona Erdi admin

Çaykur’un 1500 mevsimlik işçi alımı başvuruları öncesi günler öncesinden izdiham oluşmaması için acele edilmemesi yönünde yapılan uyarılara aldırış etmeyip dün başlayan başvurulara acele eden vatandaşlar uzun uzadıya kuyruk oluştururken, yapılan uyarıların ne denli haklı olduğu bugün ortaya çıktı.

ÇAYKUR'un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'da çalıştırılmak üzere, İŞKUR üzerinden 1500 işçi alacak olmasından dolayı günler öncesinden Rize İŞKUR’dan başvuruda bulunmak için acele edilmemesi yönünde vatandaşlara defalarca uyarılarda bulunuldu. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar başvuruların başladığı dün sabah sabahın erken saatlerinden itibaren uzun uzun kuyruklar oluşturdu ve saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldı.

İnternetten başvuruda bulunulması, kayıtların Rize İşkur ile Rize İşkur'un belirlediği birkaç noktada 10 gün boyunca yapılacak olmasına rağmen dün izdiham oluşturarak saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşların bu eziyetleri kendilerine kar kaldı.

Başvuruların 2. Günü olan bugün ise Rize İşkur önünde tek bir kişilik kuyruk bulunmazken, bina içerisinde 3-5 kişiden fazlası bulunmuyor. 

Başvuruların başlayacağı 9 Mayıs'tan günler öncesinde vatandaşların acele etmemeleri yönünde Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz uyarıda bulunmuş ve "Müracaatlar Rize İşkur ile Ardeşen Belediyesi, Çayeli Belediyesi, Pazar Belediyesi, İyidere Belediyesi, İyidere SYDV ile Artvin, Trabzon ve Giresun İşkur İl Müdürlüklerince alınacak. Ayrıca kurumumuza ait www.iskur.gov.tr internet adresinden de müracaatlar yapılabilecek. Müracaat alımları 10 gün devam edeceğinden ve internet üzerinden de yapılacağından vatandaşlarımızın uzun uzadıya beklemeler yapacak şekilde acele etmemelerini ve izdiham yaratmamalarını öneriyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!