Advert
Advert
Advert

Projeksiyon Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Projeksiyon Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Projeksiyon Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Hakkı DUMAN

Projeksiyon satın alırken ilk olarak dikkat edilecek unsurlardan bir tanesi kullanacağınız mekanın boyutunu belirlemeniz olacaktır. Yapmış olduğunuz bu ölçümler sayesinde kullanacağınız projeksiyon perdesinin boyutlar size bir takım fikir unsurlarında bulunmanıza yardımcı olacaktır. Projeksiyon konumlandırma da genellikle şöyle bir ufak hesaplama yapılır; Cihazın yer alacağı konumdan ekran boyutunun 1.5 metre ile çarpımından elde edilen mesafe kadar uzakta bulunması gerekiyor.

Teknik Özelliklerine Göz Atın

Projeksiyon cihazında en önemli özellikler Işık Gücü, Parlaklık, Kontrast Oranı ve Çözünürlük yeteri kadar seviyede olması gerekiyor. Bu üç önemli özellikler projeksiyon cihazınızın ne kadar kaliteli görüntü sunacağını belirleyen özelliklerin arasındadır. Cihaz üzerinde dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur kullanacağınız bağlantı seçenekleridir.

Büyük Ekran Problemleri

Projektör kullanmamızın büyük nedenlerinden bir tanesi oldukça büyük bir projeksiyon perdesi üzerinde sunum, film, video gibi görsel öğeleri izlememizdir. Bu nedenle kullanacağınız projektör ekranı üç veya beş metre arasında değerde olması tavsiye edilmektedir.

Kontrast Değeri ve Oranı

Bahsedilen oran bir projektör satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli etkenlerden bir tanesidir. Kontrast yani bir diğer adı zıtlık oranı, En koyu görüntü ile en açık görüntünün bir birleri arasında ki oranını olduğunu açıklayabiliriz. Aradaki fark ne kadar yüksek olursa elde edilecek olan görüntü daha kaliteli bir hale gelecektir. Projeksiyonların üzerinde iki farklı kontrastdeğeri vardır bunlar; Dinamik ve Statik olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ampül Süresi

Cihazların çeşitlerine göre lamba ömürleri genellikle 1.000 veya 3.000 saat civarındadır. Cihazlarda bu süreyi otomatik olarak takip eden elektronik ekipmanlar mevcuttur bu sayede lambanın süresi dolmaya yaklaştığında kullanıcıya geriye döndürecek bir mesajı olacaktır.

Ansilümen

Amerikan Ulusal Standart Enstitüsü tarafından belirlenen projeksiyonun cihazının ışık gücünün karşılığını temsil eder. Özetle dış ortamdaki aydınlığa karşı ışığının ne kadar güçlü olduğunu açıklayan değer olduğunu söyleyebiliriz. Bu değer ne kadar yüksek olursa açık havada kuracağınız projeksiyon ile projeksiyon perdesi üzerinde çok daha rahat bir görüntü elde edebileceksiniz. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!