Advert
Advert
Advert

“Demirel’in İsteği Bu Değildi”

9. Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel’in Rize’deki siyasi dava arkadaşlarından DYP Eski İl Başkanı Eyüp Demir, “Demirel de Başkanlık sistemi istiyordu” söylemlerine tepki gösterdi.

“Demirel’in İsteği Bu Değildi”
“Demirel’in İsteği Bu Değildi” admin

DYP Eski İl Başkanı Eyüp Demir, 9. Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel’in başkanlık sistemini istediği yönündeki söylemlere tepki göstererek, “Demirel’in adı fırtınalı havada sığınacak bir liman değildir.” Dedi.

Rize’nin merkez sağ siyasetinin ve 9. Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel’in yakın yol arkadaşlarından DYP Rize Eski İl Başkanı Eyüp Demir, yaptığı açıklamada, “16 Nisan’da halk oyuna sunulacak anayasa değişikliği ile ilgili olarak iktidara yakın çevrelerce ortaya atılan ‘Demirel de başkanlık sistemi istiyordu’ söylemlerinin doğrulukla alakası yoktur. Demirel adı fırtınalı havada sığınılacak bir liman değildir. İktidara hoş görünmek isteyen çevreler bu teklifi halka izah edemeyince hemen işi eskiye dayayıp ‘Demirel de bunu istiyordu’ diyorlar. Hatta 9. Cumhurbaşkanımızın bir konuşmasından bir kesinti yaparak hazırlamış oldukları küçük bir video parçasını insanlara gönderip güya işgüzarlık yapıyorlar. Bu iş hem ayıp hem de işi anlamamaktır. Demirel’in hiçbir zaman partili cumhurbaşkanı gibi bir isteği, bir planı ve düşüncesi olmamıştır. Tam tersi Merhum Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı seçildiği gün ‘Ben arkama bakmam’ demiştir ve partiler üstü bir siyaset istemiştir. O günkü DYP’nin yüzde 28 olan oy oranı bu yüzden erimiş ve bugün kü duruma gelinmiştir. Hiç kimsenin bugünkü durumu Demirel adıyla izah etmesi doğru olmaz ve doğru değildir.” dedi.

rize eyüp demir süleyman demirel
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!