Advert
Advert
Advert

Derdim çoktur, hangisine yanayım?

Ligin 4. Haftasında ikinci mağlubiyetimizi aldık ve güçlü takımlara karşı nasıl bir oyun ortaya koyabildiğimizi de görmüş olduk.

Derdim çoktur, hangisine yanayım?
Derdim çoktur, hangisine yanayım? admin

Ligin ilk haftasında evimizde oynadığımız Atiker Konyaspor maçının hemen ardından Teknik Direktör Hikmet Karaman, basın toplantısına elinde istatistiki bilgilerle çıkmış ve hibrit çimin de övüldüğü toplantıda, ne kadar doğru işler yaptıklarını anlatmıştı. Şimdi Galatasaray ile oynadığımız maçın ardından da aynı istatistikleri mutlaka eline almıştır Hikmet Hoca ve karşılaştırma da yapacaktır mutlaka.

Maçın genelinde Galatasaray yüzde 70 küsür topu ayağında tutan taraf olurken, Rizespor'un Lig Tv verilerine göre bu oranı yüzde 20 küsürlerde. Sahada en iyi yaptığımız iş defanstı, onun dışında becerebildiğimiz hiç bir şey yok.

Kendi yarı sahamız dışına çıkamadığımız gibi, topu ileri taşıyacak, önde tutacak, baskı kurabilecek reaksiyonlardan tamamen uzaktık. Buna bir de sürekli yapılan pas hataları eklenince, her halde sabaha kadar oynasak gol atma şansı bulamazdık. Evet Galatasaray'da yeri geldi topu kaptırdı ama kısa süre içinde yeniden o topa sahip olmasını bildi. Biz bu anlamda nasıl bir taktik geliştirdik açıkçası çözemedim.

Taktik demişken, gerçekten bu takımın bir taktiği, saha içinde nasıl bir sistemi olduğunu da hala çözebilmiş değilim. Hafta içi Hikmet Hoca Galatasaray'ın çok iyi pas yapan bir takım olduğunu söylemişti. Rakibi iyi analiz etmiş olmamız güzel de, peki nerede buna karşılık geliştirilen taktikler? "Yarı sahamızdan çıkmayalım, iyi kapanalım, rakibe gol şansı vermeyelim, kendi aralarında oynayıp dursunlar, illaki yorulurlar, arada bir kontra atak yapabilirsek ne mutlu bize" şeklinde miydi acaba taktiğimiz?

Maç sonu açıklamalarda genç takım olduğumuzdan, hazırda bir iki futbolcu olmayışından, futbolcu geliştirmeye çalıştıklarından dem vuruyor Hikmet Hoca. Tamam genç takımız da, "Futbolcu geliştiriyoruz" da ne demek? Burası altyapı değil. Süper Lig'de oynuyorsunuz. Bu kadroya 17 yeni ismi katan kişi, bunları da düşünmesi gerekiyordu. Forveti olmayan bir takım daha ne kadar ileri gidebilir? 1,5 sezondur takıma ciddi bir forvet alamayanlar, 17 transfer ettikten sonra hala "Futbolcu geliştiriyoruz, hazırda bir iki futbolcu olsaydı, iyi bir forvet olsaydı" diye bahane üretmeyecek.

Bakıyorum da Hikmet Hoca maç sonlarında teknik direktör olarak kendini eleştirmeyen bir yapıda. Bu maç sonrası da yine mağlubiyetin faturasını futbolcularına kesti. Kwueke'nin hazır olmamasından dolayı, deneme tahtası gibi oyuna koyamayacağını söylüyor ama "Geliştiriyoruz" dediği futbolcuları da deneme tahtası gibi sahaya sürebiliyor.

Ligin başlarındayız, henüz aldığımız ikinci mağlubiyet. Bu skorlar elbette önümüzdeki haftaların göstergesi değil ama kendinize gelin. Hem kaliteli bir kadro kurduğunuzu söyleyip, hem de maç sonu açıklamalarda kalite farkından dem vurmayın, bahane üretmeyin.

Çaykur Rizespor da deneme tahtası değil.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!