Advert
Advert
Advert

Şehidin ismi RTEÜ'deki mezun olduğu sınıfa verildi

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) mezunu Rizeli Kemal Ekşi’nin ismi RTEÜ’den mezun olduğu sınıfa verildi.

Şehidin ismi RTEÜ'deki mezun olduğu sınıfa verildi
Şehidin ismi RTEÜ'deki mezun olduğu sınıfa verildi admin

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yönetim Kurulu kararıyla, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndaki bir dersliğe, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olan RTEÜ’den 2014 yılında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Makine Programı mezunu Şehit Kemal Ekşi’nin ismi verildi.

Şehit Ekşi’nin isminin verildiği derslik Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından törenle açıldı. Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural, dekanlar ve akademisyenler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Rektör Karaman, hain saldırının yapıldığı darbe gecesinde vatanı uğruna 241 kişinin can verdiğini bunlardan 12’sinin Rizeli olduğunu ve bugün ismi sonsuza kadar yaşatılacak olan Kemal Ekşi’nin de RTEÜ’den mezun olan öğrencileri olduğunu hatırlatarak, “Üniversite olarak şehit öğrencimizin hatırasını yaşatalım istedik. Ülkemizin bu olumsuz tabloyu bir daha yaşamaması diliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." dedi.

Sosyal Medya çağrısı dikkate alındı

Öte yandan RTEÜ Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Abdullah Ayaz sosyal medya hesaplarından kısa bir süre önce yaptığı paylaşımlarda RTEÜ mezunu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında cuntacılara karşı mücadele ederken şehit düşen Kemal Ekşi ile 22 Ağustos'ta Tunceli'deki terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Durmaz'ın isimlerinin üniversitede yaşatılması gerektiği yönünde paylaşımda bulunarak, "15 temmuz ve 22 Ağustos 2016 Şehit olan Tek. Bil. MYO Öğrencilerimiz okulumuzun salonlarında "ŞEHİT KEMAL EKŞİ" ve "ŞEHİT MURAT DURMAZ SALONU" isimleri ile yaşatılsın." ifadeleriyle üniversite yönetimine çağrıda bulunmuştu.

Rize’nin İkizdere ilçesinden olan Şehit Kemal Ekşi, 15 Temmuz gecesinde terör örgütü FETÖ tarafından yapılan darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü’nde (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) vatan uğruna hainlere karşı mücadele ederken cuntacıların ateş açması sonucu vücuduna isabet eden kurşunla şehit düşmüştü.

Darbe girişiminden 1 ay önce askerliğini tamamlayan 23 yaşındaki Şehit Kemal Ekşi'nin naaşı İstanbul’da Karacaahmet mezarlığına defnedilmişti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!