Advert
Advert
Advert

Cumhurbaşkanı bile Rizespor alt yapısını dert edindi de...

Geçtiğimiz günlerde Kulüpler Birliği tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ziyaret gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı bile Rizespor alt yapısını dert edindi de...
Cumhurbaşkanı bile Rizespor alt yapısını dert edindi de... admin

Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi'nde gerçekleştirilen ziyaretle ilgili Spor Yazarı Ağabeyim Selim Denizalp'in yazdığı habere göre, Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rizespor alt yapısı ile ilgili özel bir sohbet yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Kalkavan'a ödeneğini çıkarttığı altyapı tesisleri için son durumun ne olduğunu sorup, projeyi biran önce hayata geçirmeleri konusunda bir kez daha talimat vermiş. Başkan Kalkavan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, “Proje hazır, en kısa sürede hayata geçecektir, Rizespor’un altyapısı sizlerin direktifleri ve desteği sayesinde çok daha kalıcı bir o kadar da güçlü olacak” dediği belirtiliyor.

Evet altyapı tesisleri ile ilgili yıllardır bir proje var ancak ne zaman hayata geçeceği belli değil. Ancak şu bir gerçek ki, altyapının tesise ihtiyacı olduğu kadar, altyapıyı gerçekten önemseyen zihniyetlere de ihtiyacı var.

Zamanında Başkan Kalkavan, alt yapıya yatırım yapılsa bile iyi bir futbolcunun 5-10 senede anca yetişebildiğini söylemişti. Oysa kendileri geleli 8 yıl oldu. Geldiklerinde bunu yapsaydılar, şimdiye kadar meyvelerini de yemeye başlarlardı herhalde.

Yıllardır bu yönetimin Rizespor altyapısını üvey evlat gibi gördüğünü yazıp dururum. Bunu zaten yapılanlarla görebiliyoruz. Cumhurbaşkanımız bile Rizespor altyapısını dert edindi de, bir şu yönetim dert edinemedi.

Eğer Rizespor altyapısıyla ilgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazacak olsaydım, aynen şunları belirtirdim;

Sayın Cumhurbaşkanım,

Yaklaşık 8 yıldır takip ettiğim Çaykur Rizespor altyapısıyla ilgili öncelikle zihniyetlerin değişmesi gerekiyor.

Bu Rizespor altyapısı ki, U21 Liginde Türkiye üçüncüsü olmasına rağmen hiç bir futbolcusunu sezon başı kampına götürmemiştir.

Trabzonspor ile yapılan ve galip gelinen maçın ardından acıkan futbolcularına Trabzon'da köfte ısmarlamak isteyen hocasına yönetim tarafından izin çıkmayan bir anlayıştan söz ediyorum.

Pazarspor ile oynanan maçta yedek forma olmadığı için 45 dakika yağmur altında ıslanan formalarla ikinci devre titreyerek futbolcularının sahaya çıkmasına göz yuman bir anlayıştan söz ediyorum.

Bırakın yılda bir kez krampon yardımını, tesiste aşçısı olduğu halde futbolcularına idmandan sonra, maçtan sonra yemek yedirmeyen, uzaktan gelen bir kaç futbolcusuna bu imkanı sunabilen, ama yine uzaktan gelen futbolcularına yol yardımı yapamayan bir anlayıştan söz ediyorum.

Dünyanın her yerinde bir çok kulüp sporcuların bile yaptığı fenomen Harlem-Shake dansını yaptıkları ve internete yükledikleri için 8 sporcusunu takımdan kovan, ancak gelen tepkiler üzerine futbolcuları geri alan bir anlayıştan söz ediyorum.

Kendi alt yapısında yıllarca emek sarf edip profesyonel olma hayali kuran futbolcuları bulunurken, sadece 1 ay kadar takımla çalışan futbolcunun, üstelik Hikmet Karaman tarafından kovulduğu halde, devre arası transfer sezonunun son gününde sessiz sedasız profesyonel edilip aynı gün Pazarspor'a kiralanması sağlanan bir anlayıştan söz ediyorum.

Altyapı hocalarına 1,500 ila 1,600 TL arası değişen miktarlarda bir maaş ödeyip sonra da onlardan başarı bekleyen, ama ne bir rapor isteyip, ne de hesap soran bir anlayıştan söz ediyorum.

Altyapısının kaderini her gelen teknik direktörün inisiyatifine bırakan, profesyonel yaptığı futbolcusuna sahip çıkmayıp, teknik direktörlerin geleceğe yatırım diye futbolcu almasına göz yuman bir anlayıştan söz ediyorum.

A takımı Karabükspor deplasmanına uçakla giderken, U21 takımını otobüsle yollayan bir anlayıştan söz ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım,

yazacak o kadar çok şey var ki, o yüzden Rizespor alt yapısında işlerin yoluna girebilmesi için tesisleşmenin yanı sıra zihinlerde de değişime ihtiyaç var.

Altyapı futbolcusunun kaderini teknik direktörlerin eline değil de, kendi atadığı alt yapı koordinatörlerinin himayesine bırakacak, sporcularının sağlık, eğitim ve sosyal anlamda gelişimlerini takip edecek sistemlerin kurulması gerekiyor.

Dilerim sizin teşvikiniz ve talimatınızla Rize'nin evlatları, Rizespor'un gerçek gelecekleri olmaya devam ederler.

Zümrüt Rize Gazetesi / 06.09.2016 Sayı: 22.436

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!