Advert
Advert
Advert

Rize'de 5 okula 15 Temmuz Şehitlerinin isimleri verildi

Rize’de FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen ve Millî Eğitim’e devredilen Şahika Eğitim Kurumlarına ait okullar İmam Hatip Okullarına dönüştürüldü. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Rizeli şehitlerin isimleri de bu okullara verildi.

Rize'de 5 okula 15 Temmuz Şehitlerinin isimleri verildi
Rize'de 5 okula 15 Temmuz Şehitlerinin isimleri verildi admin

15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul ve Ankara’da 12 şehit veren Rize’de 5 okula şehit ismi verildi, MEB'e bağlı 7 okula şehit ismi verilmesi çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, FETÖ’nün Rize’deki en büyük okulu olan Gündoğdu’da yer alan Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu, İmam Hatip Ortaokulu ile Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürüldü. Bu okulun ismi 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirilirken; aynı binada yer alacak olan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine ise Ankara’da FETÖ üyesi darbeciler tarafından ateş açılması sonucu şehit düşen Rize’nin Pazar ilçesinden olan Erhan Dural’ın ismi verildi ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin ismi Şehit Erhan Dural Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

Şahika Eğitim Kurumlarına ait Çayeli’ndeki okul da İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülürken; okula İstanbul Boğaz Köprüsü'nde darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit olan Çayelili Muhammet Ambar’ın ismi verildi ve okulun adı Muhammet Ambar İmam Hatip Ortaokulu oldu.

FETÖ’nün aynı eğitim kurumlarına ait Kopuzlar Şahika Lisesi ise uygulama oteline dönüştürüldü ve bu okul Ekrem Orhon Otelcilik Turizm Meslek Lisesi’nin uygulama oteli oldu. Okula Rizeli şehitlerden birinin isminin verilmesi çalışmaları devam ediyor.

Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne yapılan saldırıda şehit düşen 3. sınıf emniyet müdürü Kalkandereli Şehit Fikret Metin Öztürk'ün ismi Kalkandere ilçesinde bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesine verildi ve okulun yeni adı Şehit Fikret Metin Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak değişti.

Rize Merkeze bağlı Müftü Mahallesinde yeni yapılan İmam Hatip Ortaokuluna FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul Fatih Saraçhane Belediye Binası önünde askerler tarafından açılan ateşle şehit düşen Şuayip Seferoğlu’nun ismi verildi ve okulun ismi Şehit Şuayip Seferoğlu İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirildi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul’da askerler tarafından açılan ateşle şehit düşen Gündoğdulu şehidimiz Onur Kılıç’ın ismi ise Rize Milli Eğitim Müdürlüğü’nün RTEÜ İlahiyat Fakültesi’nden devraldığı ve kız imam hatip lisesine dönüştürüldüğü liseye verildi ve okulun yeni adı Şehit Onur Kılıç Kız İmam Hatip Lisesi oldu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!