Advert
Advert
Advert

Dengeli başlangıç

Yaklaşık 3 ay süren tatilden sonra yeni sezona evimizde oynadığımız Atiker Konyaspor mücadelesi ile başlayarak maçın sonunda da hanemize bir puanı yazdırmayı başardık.

Dengeli başlangıç
Dengeli başlangıç admin

Tıpki aynı gün saat 16.30'da Mehmet Cengiz Tesislerinde başlayan U21 Ligi maçında olduğu gibi Rizespor, ilk yarısı golsüz berabere tamamlanan maçın ikinci yarısında rakibin golünü kalesinde gördü ve son dakikalarda ise beraberliği kazandı.

Yeşil-Mavili U21 ekibi 62'nci dakikada kalesinde golü görürken, 86'ncı dakikada Muhammed Emin Balcılar ile beraberliği yakaladı. Rizespor da 55'inci dakikada kalesinde gördüğü gole, 86'ncı dakikada Emrah Başsan ile karşılık verdi. İki maçta da Yeşil-Mavili ekibe puanı getiren dakika 86 olmuş oldu.

Ligin ilk başları aldatıcı olabilir. Bunu her zaman da söyleriz, daha takımlar oturmadığı için alınan skorlara çok bakmamak gerekiyor. İlk maçımızda her iki takım da dengeli oynayarak sonuca gitmeye çalıştı. Hikmet Hoca'nın maç sonunda dediği gibi, evet yenilsek üzülürdük, ama bu dengede süren maçta beraberlik de kaçınılmazdı.

Genç ve enerjik bir Rizespor vardı sahada. Heyecanı az olsa da seyir zevki fazla bir maç izledik. Hemen hemen hatasız oynadık diyebiliriz. Özellikle alınan yabancı transferlerden nasıl bir sonuç göreceğimizi kestiremiyorduk ancak bu maçta Saadane ve Ali Faez ümit verdi. Beklenen ve acil ihtiyaç olarak görünen eksikler de tamamlandığı takdirde, bu maçta en çok övgü düzülen hibrit çim üzerinde sezon sonuna kadar umarım çok daha iyi işler yaparız.

Bu sezonki en iyi transferimizin hibrit çim olduğu dillendiriliyor. Sadece Beşiktaş ve bizde olan bu çimin ileride bizim açımızdan avantajlarını görüp görmeyeceğimizi, rakiplerimizin ise bu çim karşısında dezavantajlı olup olmayacaklarını göreceğiz. Sonuçta futbolda yatırım yapılması gereken ilk yer alt yapı ise, ikinci yer de stat ve tesislerdir. İyi bir sahada elbette futbolcular da görsel seyri yüksek performanslar sunabilirler.

Aynı gün U21 takımının tesislerde oynadığı maç ise bu anlamda tam bir felaketti. Köstebek yuvasına dönmüş, çimi yanmış statta futbolcular ayakları takıla takıla maç oynamaya çalıştılar. Yağmurlu havalarda bu sahanın ne hale geleceğini geçen seneden de görmüştük ve bu sezon başlamadan bu sahaların yeniden yapılacağı belirtilmişti ancak adım atılamadı.

A takım maçı sonrası konuştuğum Yönetim Kurulu Üyesi Halim Mete (ki U21 maçının da ilk yarısını izleyerek sahanın durumuna gözleriyle şahit oldu) tesislerdeki idman sahalarının ve alt yapının maçlarını oynadıkları sahaların da hibrit çim olacağını ve bu projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Dileriz yıllar geçmez aradan da kısa zaman içinde bu söylenenler yerine gelir.

Altyapı ile ilgili bir kaç şey de yazalım. Alt yapı koordinatörü başarılı Teknik adam Mehmet Ali Karaca. Bu sezon U21 ekibinin başında ise geçen sene U19 ekibini çalıştıran Mustafa Yılmaz yer alıyor. Yeni bir çalışma sistemi ile ligde iyi sonuçlar almak hedefleniyordur mutlaka ancak Mustafa Hoca'nın dikkat etmesi gereken en önemli nokta, hem kendi oyuncularına, hem de U21'de geçen sezon yer alan futbolcularına eşit mesafede durmasıdır.

Antrenörlük aynı zamanda bir psikoloji işidir ve futbolcuların psikolojilerini iyi anlayıp analiz etmek gerekiyor. Eğer bazı futbolcular kendilerini ötekileştirilmiş hissediyorsa, performans düşüklüğü ve isteksizlik yaşıyorsa, bunun derinine inmek gerekiyor. Gerek idmanlarda ve gerekse müsabakalardaki futbolcu davranışlarını gözlemleyip, tavizler noktasında adilane davranmanın şart olduğu düşüncesindeyim.

Yılda bir kez dahi krampon alınmayan, kendi paralarıyla o tesislere gelip giden ve hepsi birer profesyonel futbolcu olabilmek için mücadele eden bu gençleri kazanmak için saçlarına, sakallarına karışmaktan daha ötesinin yapılması gerekiyor. Mehmet Ali Karaca Hocaya bu noktada iş düşüyor.

Dileriz bu sezon eksikleri, hataları çok az kaleme alacağımız ve daima başarılı, güzel işlerden bahsedeceğimiz bir sezon olur.

Zümrüt Rize Gazetesi / 23.08.2016 / Sayı: 22.424

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!