Advert
Advert
Advert

Hak etmedik!

Rizespor Süper Ligdeki 16. yılını 2015-2016 sezonu sonunda geride bıraktı…

Hak etmedik!
Hak etmedik! admin

Daha önceki sezonlarda olduğu gibi, geçtiğimiz sezonda (her zamanki gibi)  14. defa ligde kalmak için yoğun bir mücadele sergileyerek ligde kaldık.

Son üç sezonda, Rizespor ligde kalmayı rakiplerinin sayesinde başardığını bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

2013-2014 sezonunda; Kayserispor, Antalyaspor ve Elazığspor,

2014-2015 sezonunda; Kayseri Erciyesspor, Balıkesirspor ve Karabükspor

2015-2016 sezonunda ise; Eskişehirspor, Sivasspor ve Mersin İdman Yurdu’nun katkıları sayesinde Süper Lig’de kalmayı başardık, Buradan rakiplerimize bir kez daha teşekkür etmemiz gerekiyor.

YILLARDIR AYNI SENARYO

Rizesporlu taraftarlar her sezon aynı filmi izlemekten bıktı. Rizespor 1979-1980 ve 2000-2001 sezonları haricinde Süper Ligde mücadele ettiği her sezon, küme düşme savaşı içinde kendini bulmuştur. Bu savaşların 4’ünü (1980-1981, 1988-1989, 2001-2002 ve 2007-2008) kaybeden Rizespor, 10 defa tabire caizse ipten dönmüştü.

Geçen sezon geçmiş sezonlara oranla çok daha şanslı olduğumuz bir gerçek. Özellikle ligin ilk yarısında Kamerunlu forvet Kweuke’nin bireysel başarısı sayesinde, ligin 17 haftalık periyotun da, 24 puan toplamıştık. Kamerunlu golcü ligin 18. haftasında oynanan Gençlerbirliği maçında gol sevincinden sonra sakatlık yaşaması ve sezonu kapatması adeta Rizespor’u ayağından vurdu. Ligin ikinci yarısında oynanan on yedi maçlık periyottan sadece 13 puan toplayan Rizespor, rakiplerinin ikramları sayesinde zorda olsa ligde kalmayı başardı.

Mevcut kadronun yetersiz olması, ligin ilk yarısında oynanan birçok maçta göze çarpıyordu. Teknik direktör Hikmet Karaman’ın özellikle transfer ısrarını yönetime sunması, yönetimin ligin ilk yarısında toplanan 24 puana güvenmesi, bana göre transfer yapılmamasının en büyük nedeni olarak ortaya çıkmıştı. Basına yansıyan demeçlerde ise Hikmet hoca bu sorumluluğu tamamen üzerine alarak, başkan ve yönetimin tepki almaması için fazlasıyla mesai harcadığını hatırlıyoruz.

YENİ SEZON, YENİ UMUTLAR (!)

2016-2017 sezonu transfer mevsimine en hızlı giren Süper Lig ekiplerinin başında gelen Rizespor, kadrosunun büyük bir kısmında revizyona girdi. Öncelikle sözleşmesi sora eren 8 futbolcu ile sözleşme yenilemezken, toplam 12 futbolcu ile yollar ayrıldı. Rizespor’dan ayrılan futbolcular ve gittikleri takımlar şu şekildedir. Eren Albayrak (Başakşehirspor), Ertuğrul Ersoy (Bursaspor),  Teddy Etıenne Chevalıer (Lens-Fransa), Deniz Kadah (Antalyaspor), Sercan Kaya (Adana Demirspor), Koray Altınay (Osmanlıspor), Ousmane Vıera Dıarrassouba (Adanaspor) ile sözleşme imzalarken, Ludovıc Sylvestre,  Nıka DzalamıdzeCedrıck Makıadı, Murat Duruer, Ümit Korkmaz ve kesin olmamakla birlikte kaleci Charles Hubert Itandje takımdan ayrılmışlardır.

Rizespor giden futbolcuların yerine 12 yeni futbolcu ile sözleşme imzalamıştır. Rizespor’un yeni sezonda transfer ettiği futbolcular: Özgür Çek (Alanyaspor), Recep Niyaz (Denizlispor), Marwane Saadan (Fus Rubat-Fas), Oğuz Han Aynaoğlu (Karabükspor), Matıc Fınk (Olimpija Ljubljana-Slovenya), Alı Faez Atıyah Atıyeh (Al Shorta-Irak), Oğulcan Çağlayan (Kayserispor), Volkan Pala (Galatasaray), Mohamed Alı Yakoubı (Esperance Sportive Tunis-Tunus), Iyayı Belıeve Atıemwen (Kayseri Erciyesspor), Muhammed Alperen Uysal (Gazinantepspor), Emrah Başsan (Galatasaray) olmuştur.

Gelen futbolcular ile giden futbolcular arasındaki fark kağıt üzerinde ciddi anlamda fark ediyor. Aynı şekilde saha içinde de olacağından hiç şüphem yok. Gelen futbolcuların gidenlerin yerlerini doldurmadığı / dolduramayacağını başta teknik direktör Hikmet Karaman, Sayın Başkan ve yönetim kuruluda farkındadır. Taraftar zaten bu kadronun eğer takviyeler yapılmazsa ligin ilk yarısında 15 puan bile toplayamayacağını biliyor.

Geçtiğimiz yıllara göre bu sezon işimiz çok daha zor. Allah Rizespor taraftarına sabır versin. Zor günler bizleri bekliyor…

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!