Advert
Advert
Advert

Gençler arasında internet bağımlılığı projesi sona erdi

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2015 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı (Madde Bağımlılığıyla Mücadele Projeleri) kapsamında vermiş olduğu destekten yola çıkılarak 2016 yılı Ocak ayında başlatılan “Gençler Arasında İnternet Bağımlılığı- Farkında mıyız” Projesi sona erdi.

Gençler arasında internet bağımlılığı projesi sona erdi
Gençler arasında internet bağımlılığı projesi sona erdi admin

Tanıtım toplantısının Samsun Atakum Gençlik Merkezi’nde yapıldığı projenin en önemli ayağını Samsun, Ankara ve Kocaeli’nde gerçekleştirilen seminerler oluşturdu. 14-18 yaşları arasındaki gençlerin katıldığı bu seminerlerde, “İnternet Neden Önemli”, “İnternet ve Sosyal Medya”, “Bir Meslek Olarak Sosyal Medya Uzmanlığı”, “Bilişim Hukuku” ve “İnternet Bağımlılığı” konusunda uzman kişiler tarafından bilgiler verildi.

Proje hakkında bilgi veren İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, “Proje kapsamında gençlerin internet kullanım alışkanlıklarını tespit edebilmek ve bu konuda bir istatistiki veri sağlayabilmek amacıyla alanında uzman bir psikolog ve sosyal medya uzmanı tarafından hazırlanan sorularla bir anket çalışması gerçekleştirdik. Bu anket uygulaması Ankara, Kocaeli ve Samsun’da yüz yüze yapılan görüşmeler yoluyla 14-18 yaş arasındaki gençlere uygulandı. Anket sonuçları alanında uzman kişiler tarafından analiz edildi.” dedi.

“Gençlerimiz internete en çok sosyal medyayı kullanmak için giriyor…”

Anket sonuçlarını değerlendiren ve bu sonuçlara göre gençler arasında internet bağımlılığının yüksek oranlarda olduğuna vurgu yapan Basa, “14-18 yaşları arasındaki gençlerimizin internete girme nedenlerinde ilk sırayı “sosyal medya” alıyor. %51 olan sosyal medyaya girme amaçlarını %12 eğitim, %20 oyun, %8,5 alışveriş ve %2 kumar ve bahis oyunları takip ediyor.” dedi.

“Günde 6 saat, haftada 6 gün internet başındalar…”

Gençlerin internet başında harcadıkları zamanın yoğunluğuna dikkat çeken Basa, bu oranı günde ortalama 6 saat ve haftada ortalama 6 gün olarak açıkladı.

Basa, “Sonuçlar gösteriyor ki gençlerimiz ne yazık ki kullandıkları internet ve gezindikleri sanal ortamın olumlu ya da olumsuz özelliklerini yeterince tanımıyorlar. Anket sonuçlarına göre gençlerimizn % 43,08’i bilgisayar ve internet güvenliği ile ilgili hukuki gelişmeleri hiçbir zaman takip etmiyor; %31,3’ü başına gelen ya da karşılaştığı bir bilişim suçunu nereye bildireceğini bilmediğini ve %65,04’ü de kredi kartı kullanarak alışveriş yaptığında kredi kartı bilgilerinin karşı tarafça saklanmasının kendisi için hiçbir zaman önemli olmadığını ifade ediyor.” dedi.

Her icadın insana hizmet ettiği ve insanı mutlu ettiği oranda değerli olduğunun altını çizen Basa, “Bu proje ile gençlere ulaşmamızı sağlayan ve bizlere destek olan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!