Advert
Advert
Advert

Özel Mesleki ve Teknik Liselerde yeni dönem

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, OSB’lerde açılan özel mesleki ve teknik eğitim okullarında veya OSB dışında açılan özel mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören öğrencilere hangi alan ve dallarda ne kadar destek verileceğinin her yıl Temmuz ayında Maliye Bakanlığı ile müştereken hazırlanacak tebliğe göre belirleneceğini kaydetti.

Özel Mesleki ve Teknik Liselerde yeni dönem
Özel Mesleki ve Teknik Liselerde yeni dönem admin

Şamlıoğlu; 2012-2013 öğretim döneminde OSB’lerde 5 özel mesleki ve teknik eğitim okulu faaliyette iken Bakanlığımızca başlatılan eğitim öğretim desteği uygulaması ile 2015-2016 öğretim yılında okul sayısının 23’e çıktığını belirtti.

Şamlıoğlu, 2015-2016 öğretim yılında OSB'lerde açılan özel mesleki ve teknik eğitim okullarında eğitim alan 16 bin 259 öğrenciye, 4.000 TL ile 6.250 TL arasında 81.598.691 TL tutarında eğitim öğretim desteği ödendiğini belirti. Ayrıca desteğin verildiği 4 yıl içerisinde 148.989.001 TL tutarında öğrenci adına okullara ödeme yapıldığı bilgisini verdi.

Kemal Şamlıoğlu, OSB’deki özel mesleki ve teknik okullarının açılmasıyla iş dünyasının ihtiyaç duyduğu meslek ve alanlarda nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, mesleki eğitimde kalitenin artması, istihdamın artması, özel mesleki ve teknik eğitim kurumları ile endüstri çevreleri arasında işbirliğinin geliştirildiğini belirti.

Ayrıca bu doğrultuda 25.03.2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla OSB dışında açılan/açılacak mesleki ve teknik eğitim okullarına da eğitim öğretim desteği verilmesine imkân tanındığını söyledi. Şamlıoğlu, yapılan düzenleme ile bu okullara öğretim yılının başlamasından en geç otuz gün içerisinde kayıt yaptıran tüm öğrencilere de 3 taksit halinde ödeme yapılacağını söyledi.

Kemal Şamlıoğlu süreçle ilgili şunları belirtti: "OSB dışında açılan/açılacak olan özel mesleki ve teknik eğitim okullarına eğitim öğretim desteği verilebilmesi hususu, orta ve büyük ölçekli işletmelerle 10 yıl süreli protokol yapılması ve okulun açıldığı il veya ilçe nüfusunun 20.000 ve üzerinde olması şartlarına bağlanmıştır. Bu düzenleme ile öğrencilerin işletmelerde beceri eğitimi ve stajlarında yaşanan sorunların giderilmesi, öğrencilerin çağın gerektirdiği en son teknoloji ile mesleki ve teknik eğitim sürecini tamamlaması,özel sektörün mesleki ve teknik eğitim alanında yatırım yapması amaçlanmaktadır. Böylece özel sektör ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü doğrudan kendi kuracağı ya da açılan/açılacak olan okullarla yapacağı protokollerle yetiştirmesine imkân sağlamış olacaktır."

Şamlıoğlu, OSB dışında açılan/açılacak özel mesleki ve teknik eğitim okulları, takviye kursları, yemek, servis, pansiyon hizmetleri hariç, desteklenecek alan/dallarda belirlenen eğitim öğretim desteği tutarının en fazla bir katı kadar eğitim öğretim ücreti alınabilmesine imkân verileceğinin bilgisini verdi.

Şamlıoğlu, okulların standartlarıyla ilgili olarak Yönergenin en yakın zamanda yayımlanacağını belirtti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!