Advert
Advert
Advert

Türkiye Futbol Liglerindeki Teknik Direktör Kıyımı 2: 1. Lig

Türkiye liglerine teknik direktör dayanmıyor. 2015-2016 sezonu 1. Lig’in sona ermesinin ardından 1. Lig’de mücadele eden 18 takım içinde, sadece Altınordu sezona başladığı teknik direktörlerle yoluna devam etti. Diğer 17 takım sezon başladığından itibaren birden fazla teknik direktör değişikliği yaşadılar.

Türkiye Futbol Liglerindeki Teknik Direktör Kıyımı 2: 1. Lig
Türkiye Futbol Liglerindeki Teknik Direktör Kıyımı 2: 1. Lig admin

Geçen sezon ise,  5 takım  sezona başladığı teknik direktörlerle yoluna devam etmişti. Diğer 13 takım sezon başladığından itibaren birden fazla teknik direktör değişikliği yaşamışlardı. 2014-2015 sezonunda 1. Lig’de 41  teknik direktör görev yapmıştı. Bu teknik direktörlerden bazıları bir takımdan ayrılıp, başka bir takımı çalıştırmışlardı.

2015-2016  sezonunda 1. Lig takımları içinde en fazla teknik direktör değişikliğine giden takım Elazığspor  oldu. Elazığspor   toplam 5 defa teknik direktör değişikliğine giderek,  1. Lig takımları içinde  en fazla teknik direktör değişikliğine giden takım  oldu.

1. Lig’de sadece Altınordu takımı sezona başladıkları teknik direktörle sezonu tamamlamıştır.

Adanaspor, Alanyaspor, Giresunspor, Samsunspor ve Yeni Malatyaspor 2. teknik direktörleri ile sezonu tamamlarken, 1461 Trabzon, Adana Demirspor, Balıkesirspor, Denizlispor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Göztepe,  Karabükspor ve Kayseri Erciyesspor 3’er defa teknik direktör değişikliği yaşarken, Boluspor, Şanlıurfaspor  ve Karşıyaka 4. teknik direktörle sezonu tamamlamıştır.  Elazığspor ise sezon içinde 5 defa teknik direktör değişikliği yaşamıştır. Elazığspor  bu sezon içinde en fazla teknik direktör değişikliği yaşayan takım olarak kayıtlara geçmiştir.

PTT 1. Ligde bu sezon 8 teknik direktör aynı kategoride iki farklı takımı çalıştırmışlardır. Bayram Kadir Bektaş;  Elazığspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u, Engin Korukır; Şanlıurfaspor ve Samsunspor’u, Erhan Altın; Alanyaspor ve Şanlıurfaspor’u, Erkan Sözeri; Balıkesirspor ve Giresunspor’u, Hüseyin Kalpar; Karabükspor ve Alanyaspor’u, Kemal Özdeş; Elazığspor (resmi sözleşme imzalamamıştır) ve Karşıyaka’yı, Ümit Özat; Boluspor (resmi sözleşme imzalamamıştır) ve Samsunspor’u ve Yücel İldiz; Yeni Malatyaspor ve Karabükspor’u çalıştırmışlardır.

4 teknik direktör ise; 2 farklı ligde Süper Lig ve PTT 1. Lig’de görev yapmışlardır. Yusuf Şimşek; Antalyaspor ve Karşıyaka, İbrahim Üzülmez; Elazığspor ve Gençlerbirliği, Ümit Özat ise Boluspor (resmi sözleşme imzalamamıştır), Samsunspor ve Mersin İdman Yurdu’nda, Yılmaz Vural; Gençlerbirliği ve Adana Demirspor’da  teknik direktörlük yapmışlardır.

1. Lig’de Görev Yapan Teknik Direktörler:

1461 Trabzon: Sezona geçen sezonki teknik direktörü Hamdi Zıvalıoğlu ile başlayan 1461 Trabzon’da ligin 17. haftasının sonunda, teknik direktör Hamdi Zıvalıoğlu ile yollar ayrıldı. Ligin 19. haftasında teknik direktörlük görevini Sebahattin Akbayrak     getirilmiştir. İstenilen sonuçların alınamamasının ardından ligin 26. haftasında Sebahattin Akbayrak ile yollar ayrılmıştır. Ligin 27. haftasında göreve Hüsnü Özkara getirilmiştir.  1461 Trabzon  1. Ligden 2. Lige küme düşerken, teknik direktörlük görevinde Hüsnü Özkara bulunuyordu.

Adana Demirspor: Sezona Osman Özköylü ile başlayan Adana Demirspor’da, Ligin 23. haftasında Osman Özköylü ile yollar ayrıldıktan sonra, ligin 24. haftasında teknik direktörlük görevine Tayfur Havutçu getirilmiştir. Ligin 31. haftasında Tayfur Havutçu görevinden ayrılmıştır. Adana Demirspor’da ligin 32. haftasında göreve Yılmaz Vural gelmiştir. Adana Demirspor sezonu Yılmaz Vural   ile  tamamlanmıştır.

Adanaspor: Sezona bir önceki sezon takımı çalıştıran Eyüp Arın ile başlayan Adanaspor’da, ligin 11. haftasında, teknik direktörlük değişikliğine gidilmiştir. Ligin 12. haftasında göreve Engin İpekoğlu getirilerek, sezon tamamlanmıştır. Adanaspor Süper Lige Engin İpekoğlu’nun görevi döneminde yükselmiştir.

Alanyaspor: Sezona Erhan Altın ile başlayan Alanyaspor’da, alınan istenmeyen sonuçlardan dolayı Türkiye Kupası 2. Tur karşılaşmasının ardından, yollar ayrılmıştır. Ligin 8. haftasında göreve, geçen sezon takımı çalıştıran Hüseyin Kalpar getirilmiştir. Alanyaspor sezonu Hüseyin Kalpar ile tamamlamıştır.  Alanyaspor Süper Lige Hüseyin Kalpar’ın görevi döneminde yükselmiştir.

Altınordu: Takımı 4 sezondur Hüseyin Eroğlu çalıştırmaktadır. 2012-2013 sezonunda itibaren Altınordu’nun teknik direktörlüğünü yapan Hüseyin Eroğlu 2015-2016 sezonunu da Hüseyin Eroğlu ile tamamlamıştır.

Balıkesirspor: Sezona Erkan Sözeri  ile başlayan Balıkesirspor’da, Erkan Sözeri ile ligin 7. haftasında yollar ayrıldıktan sonra, göreve 12. haftada Fikret Yılmaz getirilmiştir. Fikret Yılmaz döneminde de istenilen sonuçların alınamamasının ardından, ligin 24. haftasında Fikret Yılmaz görevinden ayrılmıştır. Ligin 25. haftasında teknik direktörlüğe Reha Kemal Erginer getirilmiştir. Balıkesirspor sezonu Reha Kemal Erginer ile tamamlanmıştır.

Boluspor: Sezona Ümit Özat ile başlayan Boluspor, kamp döneminde yaşanan sorunların ardından sezon başlamadan Ümit Özat ile yollar ayrılmıştır. Ümit Özat’ın ardından teknik direktörlük görevine Özcan Bizati getirilmiştir. Özcan Bizati ligin 5. haftasında görevinden ayrılmıştır. Ligin 6. haftasında teknik direktörlük görevine  Boluspor U21 Teknik Sorumlusu Cüneyt Karakuş getirilmiştir. Cüneyt Karakuş döneminde de istenilen sonuçların alınamamasının ardından Cüneyt Karakuş ligin 19. haftasında görevinden ayrılmıştır. Ligin 20. haftasında teknik direktörlük görevine Fatih Tekke getirilmiştir.  İstenilen sonuçların alınamamasının ardından ligin 32. haftasında Fatih Tekke ile yollar ayrılmıştır.

Denizlispor: Sezona geçen sezonki teknik direktörü  Mehmet Altıparmak ile başlayan Denizlispor’da, ligde istenilen sonuçların alınamamasının ardından ligin 11. haftasında Mehmet Altıparmak ile yollar ayrılmıştır. Ligin 12. haftasında teknik direktörlük görevine Denizlispor U21 Teknik Sorumlusu   Ali Yalçın getirilmiştir.  Ali Yalçın ligin 21. haftasında görevi bırakmasının ardından teknik direktörlük görevine ligin 22. haftasında Koray Palaz getirilmiştir. Denizlispor sezonu Koray Palaz ile tamamlamıştır.

Elazığspor: Sezona geçen sezonki teknik direktörü Bayram Kadir Bektaş ile başlayan Elazığspor’da ligin 11. haftasında teknik direktör değişikliğine gidilmiştir. Ligin 12. haftasında teknik direktörlüğe İbrahim Üzülmez getirilmiştir, İbrahim Üzülmez ile başarılı sonuçlar alınmasına rağmen, kulüp yönetimi ile çıkan anlaşmazlıktan dolayı İbrahim Üzülmez ligin 17. haftasında görevden ayrılmıştır. Devre arasında anlaşılan Kemal Özdeş ile anlaşılmasına rağmen, Özdeş ile hiç resmi maça çıkmadan Elazığspor’daki görevinden ayrılmıştır. Ligin 19. haftasında teknik direktörlük görevine getirilen Coşkun Demirbakan, 5 hafta sonra ligin 23. haftasında görevinden ayrılmıştır. Ligin 24. haftasında teknik direktörlüğe Ogün Temizkanoğlu getirilmiştir. Sezonu 5 farklı teknik direktör ile çalışarak tamamlayan Elazığspor, bu sezon 1. Lig’de en fazla teknik direktör değişikliği yaşayan takım olmuştur.  Elazığspor sezonu Ogün Temizkanoğlu ile tamamlamıştır.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Sezona bir önceki dönem takımı çalıştıran Hakan Kutlu ile başlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, ligin 13. haftasında teknik direktör Hakan Kutlu ile yollarını ayırmıştır. Ligin 15. haftasında teknik direktörlüğe Bayram Kadir Bektaş getirilmiştir. Ligin 31. haftasında Bayram Kadir Bektaş ile yollar ayrılmıştır.

Giresunspor: Sezona Sefer Yılmaz ile başlayan Giresunspor, ligin 8. haftasında Sefer Yılmaz ile yollar ayrılmıştır. Ligin 9. haftasında teknik direktörlük görevine geçen sezon Giresunspor’u çalıştıran Erkan Sözeri   getirilmiştir. Giresunspor sezonu  Erkan Sözeri ile tamamlanmıştır.

Göztepe: Sezona geçen sezonki teknik direktörü Metin Diyadin ile başlayan Göztepe’de, ligin 20. haftasında teknik direktör Metin Diyadin ile yollar ayrılmıştır. Ligin 22. haftasında teknik direktörlük görevine Zeki Önder Özen getirilmiştir.  TFF tarafından aldığı ceza yüzünden ligin, 27. haftasında Zeki Önder Özen görevinden ayrılmıştır. Ligin 28. haftasında göreve Mehmet Auorelıo gelmiştir. Göztepe sezonu  Mehmet Auorelıo  ile tamamlanmıştır.  

Karabükspor: Sezona Hüseyin Kalpar ile başlayan Karabükspor’da, ligin  6. haftasında Hüseyin Kapar ile yollar ayrılmıştır. Ligin 8. haftasında göreve Boşnak teknik direktör Elvir Baliç getirilmiştir. Elvir Baliç ile de istenilen sonuçların alınamamasının ardından, ligin 16. haftasında yollar ayrılmıştır. Ligin ikinci yarısında 18. haftadan itibaren teknik direktörlüğe daha öncede Karabükspor’da görev yapan ve 2009-2010 sezonunda Karabükspor’u Süper Lige çıkaran Yücel İldiz getirilmiştir. Karabükspor sezonu Yücel İldiz ile tamamlamıştır. Karabükspor Süper Lige Yücel İldiz döneminde yükselmiştir.

Kayseri Erciyesspor: Sezona Alaaddin Demirözü ile başlayan Kayseri Erciyesspor’da ligin 7. haftasında Alaaddin Demirözü ile yollar ayrılmıştır.  Ligin 8. haftasında teknik direktörlük görevine Timuçin Bayazit getirilmiştir. Timuçin Bayazit ile 24. haftada yolların ayrılmasının ardından, ligin 25. haftasında teknik direktörlük görevine Sait Karafırtınalar getirilmiştir. Kayseri Erciyesspor . Ligden 2. Lige küme düşerken, teknik direktörlük Sait Karafırtınalar  bulunuyordu.

Karşıyaka: Sezona Cüneyt Dumlupınar ile başlayan Karşıyaka’da, ligin  6. haftasında Cüneyt Dumlupınar ile yollar ayrılmıştır. Ligin 7. haftasında teknik direktörlüğe Kemal Özdeş getirilmiştir, Kemal Özdeş ile ligin 15. haftasında yollar ayrılmıştır. Ligin 18. haftasında teknik direktörlük görevine geçen sezon takımı çalıştıran Yusuf Şimşek getirilmiştir. Alınan başarısız sonuçların ardından  Yusuf Şimşek ligin 25. haftasında görevden ayrılmıştır. Ligin 26. haftasında göreve Soner Tolungüç getirilmiştir. Karşıyaka 1. Ligden 2. Lige küme düşerken, teknik direktörlük görevinde Soner Tolungüç bulunuyordu.

Samsunspor: Sezona Ümit Özat  ile başlayan Samsunspor’da, Ümit Özat ligin 18. haftasında görevinden ayrılmıştır. Ligin 20. haftasında teknik direktörlük görevine Engin Korukır getirilmiştir. Samsunspor sezonu Engin Korukır ile tamamlamıştır.

Şanlıurfaspor: Sezona Engin Korukır ile başlayan Şanlıurfaspor’da, ligin 4. haftasında Engin Korukır ile yollar ayrılmıştır. Ligin 5. haftasında teknik direktörlük görevine Hüseyin Dağ getirilmiştir. Hüseyin Dağ ligin 12. haftasında görevinden ayrılmıştır. Ligin 13. haftasında teknik direktörlük görevine Tugay Kerimoğlu getirilmiştir. Tugay Kerimoğlu ile ligin 28. haftasında yollar ayrılmıştır. Ligin 29. Haftasında teknik direktörlük görevine Erhan Altın getirilmiştir.  Şanlıurfaspor sezonu  Erhan Altın  ile tamamlamıştır.

Yeni Malatyaspor: Sezona Yücel İldiz ile başlatan Yeni Malatyaspor, ligin 7. haftasında Yücel İldiz ile yollar ayrıldıktan sonra, ligin 8. haftasında teknik direktörlük görevine İrfan Buz  getirilmiştir. Yeni Malatyaspor sezonu  İrfan Buz ile  tamamlanmıştır.

2015-2016 sezonu 1. Lig’in   sonuna kadar olan teknik direktör değişiklikleri bu şekilde olmuştur. Her sezon olduğu gibi bu sezonda 1. Lig’de  (!)  teknik direktör kıyımının önüne geçilemedi.

2014-2015 sezonun sonunda, ligde yer alan 18 takımı 40 teknik direktör çalıştırmıştı. 2015-2016 sezonunda ise ligde yer alan 18 takım, 52 teknik direktör tarafından çalıştırılmıştır. 1. Ligde ki teknik direktör kıyımı bu sezonda devam etmiştir…

2015-2016 sezonunda ülkemizde yaşanan teknik direktör kıyımları bu şekilde. Türkiye’nin üst düzey liglerinde biraz daha ön planda olduğu için gerek 2. Lig gerekse 3. Ligde neler olup bittiğinden birçoğumuzun haberimiz yok. Eğer geniş çaplı bir araştırma yapılsa  Türk futbolunun içinden çıkılmaz bir durumda  olduğunu daha  iyi anlayabiliriz…

Eğer futbolumuzun gelişmesini istiyorsak, teknik direktör konusunda istikrarı yakalamak zorundayız…

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!