Advert
Advert
Advert

Çaykur Rize rahatladı, son hafta Sivas mucize arayacak

33. haftaya başlarken, yani Gaziantep müsabakası öncesi sosyal medya sayfamda paylaştım;

Çaykur Rize rahatladı, son hafta Sivas mucize arayacak
Çaykur Rize rahatladı, son hafta Sivas mucize arayacak admin

“Şampiyon çok çok büyük olasılıkla belli, Beşiktaş. Kalan iki müsabakasını Beşiktaş’ın kaybetmesi, Fenerbahçe’nin de kazanması pek mümkün gözükmüyor. Asıl mücadele ligden düşecek son iki takımın belirlenmesinde. Çok büyük olasılıkla Mersin’in ardından diğer iki takımda bugün belli olabilir. Onun için spekülasyonlara meydan vermemek için TFF, ligin dibinde stres yaşayan 5 takımın müsabakalarını bugün aynı saatte, 19:00 da oynatıyor.

Göreceli olarak en iyi durumda Çaykur Rize ama bugünkü Gaziantep müsabakasından mutlaka puan çıkarmak durumunda. Beraberlik halinde az da olsa son haftaya risk taşınabilir, ama son haftayı rahat oynamak için Gaziantep’i yenmek şart. Gaziantep’de son hafta evinde Antalya’ya puan vermezse ligde yine de kalabiliyor.

Günün belki de en stresli müsabakası 33 puanlı Kayseri ile 29 puanlı Sivas arasında. Ev sahibi avantajını kullanamazsa son hafta beşinciliği kovalayan Galatasaray’dan puan alamaz ve Kayseri Erciyes’in yerinde bir alt ligde devam eder. Aksi durumda, Sivas galibiyet çıkaramazsa düşen 2. takım olacak. Aynı durum Eskişehir içinde geçerli, Başakşehir’i geçemezlerse onlarda yolcu olur.

Bizi ilgilendiren 19:00 başlayacak müsabakada Gaziantep karşısında galip gelip son maçı stressiz yaşamak. Yeşil mavili takımımıza güzel futbol oynayamadan da olsa mutlak başarılar diliyoruz.”

Son cümleden başlayayım, hiç de güzel oynamadık, ikinci yarının nerdeyse tümünü baskı altında oynadık, Orhan’la başlayan, Sercan’la asiste dönüşen tek organize atağımızda Deniz’in ayağından attığımız golle 3 puanı aldık ve son haftaya stressiz girdik.

İnşallah gelecek sezon bu stresli ortamı yaşamayız diyerek Mersin’in ardından düşecek diğer iki takımın durumunu değerlendirelim.

Aylar önce kupada yarı finale doğru gidiyoruz ama asıl önemli olan bizim için ligde kalmak diye yazdığımda Halim Mete büyüğüm arayıp “merak etme, rahat kalırız” dediğinde 33.haftada durum netleşir demiştim.  Nitekim 33. haftada ligin dibi çok çok büyük oranda netleşti.

Son haftaya girerken Gaziantep 33, Sivas ve Eskişehir 30'ar puana sahip. Son hafta Gaziantep sahasında Antalya’dan tek puan aldığında Sivas ve Eskişehir’in deplasmanda alacakları galibiyetlerin önemi kalmıyor. Eğer Antalya’ya kaybederlerse ikili averajlara bakmak gerekiyor.

Antep, ikili averajda Eskişehir’e üstün olduğundan Eskişehir’e şimdiden düştü diyebiliyoruz. Ancak ligde ki her iki müsabakada Sivas’ın Gaziantep’e üstünlüğü var ve eğer İstanbul’da Fenerbahçe’yi yenmeyi başarırlarsa, Antep’in Antalya’ya kaybetmesi halinde Sivas kalır, Gaziantep düşen 3. takım olur.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!