Advert
Advert
Advert

RTEÜ öğrencilerinden Güneydoğu Gezisi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrenci Temsilciliği tarafından Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerine Kültür Gezisi düzenlendi.

RTEÜ öğrencilerinden Güneydoğu Gezisi
RTEÜ öğrencilerinden Güneydoğu Gezisi admin

Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ın tarihi dokusunu yerinde görmek, bölgeye karşı olan ön yargıları yıkmak amacı ile yapılan gezinin ilk durağı Kahramanmaraş oldu.

Öğrenci topluluğu yaptığı sabah kahvaltısının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u ziyaret ederek şehir hakkında bilgiler aldı ve 12 Şubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile bir araya gelerek Bakanlık dönemi ve Kahramanmaraş hakkında sohbet ettiler.

2 gece 3 gün süren Kültür Turunun ikinci gününde Gaziantep'e geçen öğrenci topluluğu burada Zeugma Mozaik Müzesini, Hayvanat Bahçesini, eski adı Antep Evleri olan Gaziantep Bey Mahallesi'ni, Oyuncak Müzesini, Zincirli Bedesten, Bakırcılar Çarşısı ile tarihi han, hamam, camii ve çarşıları gezerek şehrin yapısı incelediler. Topluluk gezilerin ardından Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Hayri Özkeçeci ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile bir araya geldi.

Kültür turunun son gününde Peygamberler şehri olan Şanlıurfa'da Göbeklitepe, Eyüp A.S Sabır Makamı, Bedesten ve Balıklı Göl gibi tarihi mekanları ziyaret eden öğrenci topluluğu Karaköprü Belediye Başkan Danışmanı Cem Göncü ile şehrin genel yapısı tarihi ve gelişimi hakkında bilgiler aldılar. Son olarak Türkiye'nin en büyük Mülteci Kampından olan Akçakale Mülteci Kampını ziyaret ederek kamp hakkında bilgiler aldılar.

Geziyle ilgili açıklama yapan RTEÜ Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı Ferhat Çapan, "Başta Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile Eşi Menduha Kasap’ın destekleri ile gerçekleşen kültür gezimize ayrıca AB Bakan Yardımcımız Ali Şahin ile Gaziantep Milletvekilimiz Abdulkadir Yüksel’in, bölge büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının katkıları olmuştur. Bizlere bu fırsatı sunan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz" dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!