Advert
Advert
Advert

1 Mayıs İşçi Bayramı Rize'de kutlanacak

İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs, Rize Cumhuriyet meydanında kutlanacak.

1 Mayıs İşçi Bayramı Rize'de kutlanacak
1 Mayıs İşçi Bayramı Rize'de kutlanacak admin

1 Mayıs Pazar günü saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanında yapılacak olan kutlama etkinliğiyle ilgili DİSK Gıda-İş Sendikası Rize Temsilciliği tarafından yapılan açıklama şöyle; “Türkiye’nin dört bir yanında işçiler ve emekçiler kendi talepleriyle alanlara çıkıyor. Bizler 1 Mayısı, Rize merkezde kutlamak için çalışmalarını sürdüren emek ve meslek örgütleri tüm işçi ve emekçileri kendi talepleriyle yapacağımız 1 Mayıs kutlamalarına çağırıyoruz.

Kıdem tazminatını fona devrederek işçilerin iş güvencesini elinden alınmasına, kiralık işçiliğe, iş mahkemelerinin kapısının işçilere kapatılmasına karşı, taşeron ve mevsimlik işçilerin kadroya alınması, iş cinayetlerinin son bulması, kamu emekçilerinin iş güvencesinin korunması, sürgün ve soruşturmaların son bulması, Çayda kotanın kaldırılması, taban fiyatın yükseltilmesi, basın ve düşünce özgürlüğünün sağlanması için tüm gücümüzle 1 Mayısı kutlayacağız.

İşçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs`ta hepinizi bütün milliyetlerden işçi kardeşlerimizle dayanışmaya, hep birlikte taleplerimizi alanlarda yükseltmeye davet etmekteyiz. Emeğin bayramı 1 Mayıs’ta, bütün bu haklı taleplerimizle birlikte, tüm iş kollarından emekçiler ile omuz omuza Rize’de alanlarda olacağımızı basına ve kamuoyuna ilan ediyoruz.”

Kültür Merkezi önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanına kadar gerçekleştirilecek yürüyüşe Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası (GIDA-İŞ), Tezkop İş Sendikası (TEZKOP-İŞ), Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası (SES) ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) üyeleri katılacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!